Valkoisemmat hampaat hiilellä?

Eeva Kolu

Hankalia yhtälöitä:

haaveilla omasta pihasta mutta kuitenkin asua Helsingin keskustassa,

haluta lähteä ja haluta jäädä,

olla kahvin ystävä ja haluta valkoiset hampaat.

Päättelin, että näistä kolmesta viimeisin olisi ehkä helpoin ratkaista.

Olen jo pitkään vilkuillut uteliaana luomukaupoista löytyviä luonnollisia hampaidenvalkaisujauheita, joita on myös hehkutettu monissa luonnonkosmetiikkablogeissa. Suomen markkinoille näistä ensimmäisenä ilmaantui pari vuotta sitten australialainen Warpaint, jonka saimme testiin Naturellelta. Sen teho perustuu kookoksen kuoresta valmistettuun aktiivihiileen sekä bentoniittisaveen. Tuntuu hieman nurinkuriselta, että musta mönjä muuttaisi hampaat valkoisemmiksi, mutta ajattelin, että syteen tai (bentoniitti)saveen, kyllä tätä on kokeiltava! Hiilen luvataan poistavan värjäytymiä vahingoittamatta hampaan kiillettä.

Kirkastavan vaikutuksen lisäksi tuotteella luvataan olevan hampaita ja ikeniä hoitavia ominaisuuksia: bentoniittisavi sisältää mineraaleja kuten kaliumia ja kalsiumia, ja jauheeseen on lisätty appelsiiniinkuorta, piparminttua ja sitruunamyrttiä, joilla on raikastava ja antibakteerinen vaikutus.
No, se teoriasta. Miten homma toimii käytännössä?

Hammasharja kastellaan ja dipataan jauheeseen, joka on tosiaankin pikimustaa. Jauhe sotkee roiskuessaan joka paikan (lähtee onneksi ihan vedellä pois), joten kansi kiinni heti ja suu suppuun harjatessa!

Kannattaa käyttää todella pehmeää hammasharjaa. Hampaita harjaillaan pyörivin liikkein 2 minuuttia. Tämän jälkeen peilikuva muistuttaa kauhuleffan hahmoa. (Muistan lukeneeni, että Japanissa Heian-kaudella hampaat värjättiin mustiksi koska se oli kuulemma kaunista. Jos joudun ikinä aikakoneella Heian-kauden Japaniin, toivottavasti en joudu pussailemaan ketään.)

Suu huuhdellaan hyvin ja muutaman purskautuksen jälkeen hiilestä ei onneksi ole jäljellä jälkeäkään. Warpaintille kannattaa ostaa oma hammasharja, koska ei toivoakaan, että harjan saisi enää puhtaaksi muutaman hiilessä pyörittelyn jälkeen.

Warpaintia voi alkuun käyttää päivittäin ja sen jälkeen esimerkiksi 1-2 kertaa viikossa.

No toimiiko se? Yllätyin, mutta taitaa toimia! Nyt parin viikon päivittäisen käytön jälkeen hampaat näyttävät kirkkaammilta ja pahimmat kahvitummentumat ovat vaalenneet. Myös Jenna tuumasi, että hampaani näyttävät valkoisemmilta. Ero on hienoinen, mutta kuitenkin silminnähtävä (before-after-kuvia emme edes yrittäneet ottaa, koska valo niissä on kuitenkin aina erilainen ja epäluotettava.)

Mitään dramaattista muutosta tai kirkkaanvalkoista Hollywood-hymyä ei kannata odottaa, mutta värjäytymien vaalentamiseen ja ehkäisemiseen tai aiemman valkaisun ylläpitoon tuote on mainio. Pidin lisäksi siitä tunteesta, joka Warpaintista jää suuhun: suu tuntuu puhtaalta ja raikkaalta, ja voisin kuvitella antibakteeristen ja mineraalipitoisten ainesosien myös ylläpitävän ikenien hyvinvointia.

Ehkä musta on uusi valkoinen?

Teksti ja kuvat: Eeva Kolu

 

Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.