Kaikki hyvin kuningatarkunnassa

Eeva Kolu

Harvasta asiasta tulee yhtä erityinen olo kuin siitä, että saa aamiaista sänkyyn.

Kutkuttava tunnelma alkaa kehittyä jo sillä hetkellä, kun kuulee toisen puuhastelevan keittiössä. Kuuluu ovien availua, rapistelua. Sitten tulevat askeleet. Rakas ihminen kurkistaa ovesta. Laskee tarjottimen tohkeissaan syliin. Seuraa vähän jännittyneenä, millainen reaktio syntyy tarkasti valitusta tarjoilusta. Ja tulee sitten viereen, peiton alle seuraksi.

Ensi sunnuntaina pidämme huolta yhdestä asiasta: siitä, että äitimme saavat aamupalansa suoraan sänkyyn. Kun valitsee kätevän tarjottavan, ehtii äitiä edelle, vaikkei laittaisikaan herätyskelloa soimaan aamuviideltä.

Eevan luottoresepti helpolle ja maistuvalle, mutta todella näyttävälle vuohenjuusto-mansikkabruschettalle menee näin: paahda pari palaa hyvää, vaaleaa leipää. Sipaise päälle reilu kerros pehmeää vuohenjuustoa (myydään siinä pyramidinmallisessa purkissa). Ripottele päälle mansikkaviipaleita ja tuoretta rucolaa. Kruunaa pikku lorauksella balsamicoa. Tarjoile bruschettan lisäksi kahvia, kuohuvaa ja jotain, jota juuri sinun äitisi rakastaa.

Piccolo-pullo samppanjaa kruunaa sänkyyn kannetun aamiaistarjottimen. Koska aamulla kuohuvaa juodaan vähän, voi se olla sitäkin parempaa.

Kaikki rakastavat näyttäviä kukkia, mutta äitienpäivänä pitäydymme pienemmässä. Pienessä valkovuokkokimpussa on jotain yhtä herkkää ja hellyyttävää kuin lapsen tekemässä piirrustuksessa. Koska emme voi liikuttaa äitejämme enää niillä, kukat saavat hoitaa tehtävän. Kevät on ollut kylmä ja myöhässä, joten perinteiset äitienpäivän valkovuokot eivät taida kukkia ihan joka metsässä. Hyvä vaihtoehto niille ovat kielot – tiesitkkö, että niitä voi ostaa myös kukkakaupasta? (Luonnonkieloja saamme tänä vuonna todennäköisesti vasta juhannuksen tienoilla.)

KonMari-vimma on tarttunut tänä keväänä tyttäriltä äideille. Siksi olemme lahjaostoksilla tarkkoina. Emme halua täyttää äitiemme vaivalla raivaamia kaappeja tarpeettomilla tavaroilla. Tavaroiden sijaan satsaamme lahjakortteihin. Hieronta tai kasvohoito toimii aina – tosin vaadi olla läsnä, kun päivänsankari varaa hoitoajan. Äidit ovat usein hyviä hemmottelemaan muita mutta niin huonoja hemmottelemaan itseään, että jopa valmiiksi maksetut lahjakortit tuppaavat jäämään käyttämättä.  Täsmätärppimme parhaisiin kasvohoitoihin löydät tästä.

Lahjakortin lisäksi hemmottelemme elämämme supernaisia pikkasen paremmilla arkituotteilla: hyvällä kahvilla, ylellisellä käsisaippualla, suihkugeelillä, käsirasvalla tai unelmanpehmeillä pyyhkeillä. Justiinsa niillä sellaisilla tuotteilla, joita tulee nuuhkittua ja hypisteltyä kaupassa, mutta joita harvoin raaskii kantaa kassalle asti. Jos saisimme päättää, äitimme eläisivät joka päivä kuin kuningattaret – nyt he saavat elää kuin kuningattaret ainakin aina juodessaan aamukahvit tai pestessään kädet.

Ultima Thule -kuohuviinilasi maljakkona, saatu osana vuosiyhteistyötä.

Teksti: Eeva Kolu ja Jenna Kämäräinen
Kuva: Eeva Kolu
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.