Kylppärin detox: laita kosmetiikkasi ojennukseen

Jenna Kämäräinen

Olen kauneustoimittaja. Se tarkoittaa sitä, että saan päivittäin kymmeniä kosmetiikkatuotteita testiin. Se taas johtaa siihen, että minun on pakko järkätä kylppärin purkkimeri vähintään kerran kuussa.

Olen siinä hommassa jo melkoinen guru, vaikka itse sanonkin. Näillä vinkeillä järkkäät kosmetiikkakätkösi täydelliseen kuosiin.

Tyhjennä ensin aivan kaikki kaikki meikkipussukat ja -rasiat. Puhdista niihin tarttuneet meikkitahrat meikinpuhdistusliinoilla. Hinkkaa meikki irti myös ripsientaivuttimista ja meikkikynien terottimesta. Pese sudit saippuavedellä. Putsaa föönin takana oleva ritilä vanhalla hammasharjalla. Irrota harjaan tarttuneet hiukset ja pese sekin saippuavedellä.

Heitä roskiin kaikki vanhentunut kosmetiikka. Ripsari ja nestemäiset rajauskynät kannattaa vaihtaa jo parin kuukauden käytön jälkeen. Meikkivoiteet, seerumit ja kasvovoiteet pysyvät hyvinä suunnilleen puoli vuotta. Aurinkovoiteet, kulmageelit ja huulikiillot kannattaa uusia vähintään kerran vuodessa. Kynsilakat, hajuvedet, hiustuotteet ja huulipunat pysyvät kuosissa jopa pari kolme vuotta. Jos huulipuna tuntuu kuivahtaneelta, pyyhi se kauttaaltaan meikinpuhdistusliinalla ja ota taas käyttöön.

Kun turhat purkit on heitetty roskiin, seuraa paras osuus: lempipurkkien järkkääminen. Säilytän kosmetiikkani mieluiten läpinäkyvissä lasipurkeissa ja hopeatarjottimilla. Parhaat lasipurkit löytyvät tavaratalon sisustusosastolta ja tarjottimet kirpputorilta. Kynsilakat ja hajuvesipullot viihtyvät kakkutarjottimilla, joille on aseteltu pastellinsävyisiä hihhulikiviä.

Kun kosmetiikka on ojennuksessa, tekee mieli korottaa koko kylppäri luksustasolle. Nopein veto on tuoda kylppäriin kynttilöitä. Peilin eteen asetettu tuikku tuo yksinäänkin yllättävän paljon valoa.

Kynttilöiden lisäksi kylppäriin kannattaa roudata kukkia. Ostan aina viikkosiivouksen jälkeen kukkapuskan tai kaksi. Irrotan kimpusta pari oksaa kapeaan pulloon, jonka asetan kylppärin lavuaarin päälle. Leikkokukkien lisäksi orkideat ovat pysyneet elossa pimeässä kylppärissäni. Niitä voi asettaa isoon lasiseen astiaan ainakin pari kolme.

Joskus leikin asuvani luksushotellissa. Silloin vien kylppäriin miniradion ja asetan sen klassisen musiikin taajuudelle. Bachin soidessa hampaiden pesukin on ylevä rituaali.

Teksti: Jenna Kämäräinen
Kuvat: Eeva Kolu
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.