Petauspoliisista päivää!

Jenna Kämäräinen

Kas noin. Justiinsa noin. Noin minun sänkyni pedataan oikein. Noin, eikä mitenkään muuten.

Tiedän: eihän tuo nyt kummoiselta näytä, ainakaan kuvassa. Mutta livenä kaikki on justiinsa oikein.

Ensin peitot käännetään pystysuunnasta sivusuuntaan ja laitetaan sitten osittain toistensa päälle. Ai miksi? Peittoja ei voi taitella vierekkäin, sillä yksi niistä on melko litteä ja toinen todella paksu. Keskenään eripaksuiset peitot näyttävät vierekkäin pedattuina kömpelöiltä.

Seuraavaksi H&M:n pitkät, valkoiset selkätyynyt möyhitään ja asetetaan pystyyn. Niiden eteen asetellaan normityynyt. Perussetti on huputettu Familonin valkoisilla, ylellisillä perkaalilakanoilla. Myös sängynpääty on Familonin. Sitä etsittiin puoli vuotta. Gyl kannatti!

Tämän elämäni ensimmäisen sängynpäädyn saatuani tajusin, mikä erottaa aikuisten makkarin opiskelija-asunnon makuusopesta. Juuri oikeanlainen pääty tekee sängystä luksuslinnakkeen. Se saa koko makkarin näyttämään majesteettiselta.

Kohta on aika vaihtaa runsaat talvipeitot ohuempiin kesäpeittoihin. Silloin myös petauspoliisi höllentää otetaan. Koska kesäpeittomme ovat yhtä paksut, ne voi pedata vierekkäin.

Jos aikaa on vain alle minuutti, asetan keskeltä taiteltujen peittojen sisään tyynyt  ja taitan vielä peiton kulman alaspäin (Ai hä? Kurkkaa alta kuvasta.) Pieni taitos saa hypernopean petauksen näyttämään harkitulta.

Opin kikan siivoojalta, joka hoiti pari vuotta sitten mieheni huushollia Amsterdamissa. En tavannut siivoojaa koskaan, mutta kuvitelmissani hän on, jep, arvasit oikein: japanilainen.

Iittalan pyöreä Kuukuna-valaisin saatu osana vuosiyhteistyötä. 

Teksti: Jenna Kämäräinen
Kuvat: Eeva Kolu
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.