Ne värikkäämmät rytmit

Eeva Kolu

Kaupallinen yhteistyö Paulig ja Asennemedia

Matkoiltani Latinalaiseen Amerikkaan muistan, kuinka aamusta iltaan jossain soi. Jossain soi aina. Salsa, reggaetón, bachata, bossa nova, samba. Aamiaiset olivat aina isoja ja maukkaita – siellä päin maailmaa ymmärretään paitsi tanssimisen, myös aamiaisten päälle. Pystybaarin tuuletin särisi ja tuoli nitisi liitoksistaan. Värit olivat vahvoja, ihan kuin kahvikin. Kesämekko liimautui selkään. Uusi päivä auringossa oli alkamassa.

En tiedä, olenko laatinut millekään tilanteelle yhtä paljon soittolistoja kuin aamukahville. On klassinen soittolista, joka sopii mainiosti yhteen valkoisen aamutakin ja vastapestyjen lattioiden kanssa. On letkeitä singer-songwritereita niihin hetkiin, kun haluan leikkiä olevani Brooklynissä ja ranskalaisia chansoneita brunsseille, joilla syödään croissanteja hillon ja homejuuston kera. Unohtamatta tietenkään jazzia, joka sopii mainiosti yhteen Hesarin sunnuntainumeron kanssa. Aamiaissoittolistojeni määrä kertoo paitsi siitä, kuinka tärkeä asia aamukahvi minulle on, myös siitä, miten merkittävä osa musiikilla on päivän tunnelman luomisessa.

Herkät kitarahemmot ja ranskalaiset laulajattaret ovat toki hienostuneita, mutta kun haluan päivääni lisää väriä, pistän heti aamusta lattarirytmit raikaamaan.

Kokosin Uuden Muusan lukijoille soittolistan, jonka rytmit kuljettavat varpaat Karibianmeren hiekkaan ja mielen Kuuban auringon alle, sopivan letkeissä merkeissä (ne kaikista riehakkaimmat kappaleet kun vaativat seurakseen kahvin sijaan muutaman mojiton). Aamun lisäksi soittolista sopii mainiosti myös hikisiin iltapäiviin – ihan kuin pieni kuppi mustaakin mustemmaksi keitettyä kahvia.

Pauligin Kaupunkikahvit Café Parisien, Café New York ja Café Havana saavat inspiraationsa kahvikulttuureista ympäri maailman. Kaupunkikahvien tummapaahtoiset maut vievät mukanaan pitkiin ja leppoisiin ranskalaisiin aamuhetkiin, suurkaupungin jatkuvaan sykkeeseen ja ystävien kanssa pitkälle iltapäivään vietettyihin brunsseihin päättyen lopulta tropiikin iltaan, jossa kuuman päivän päätteeksi nautittu espresso päättää täydellisen aterian. Anna makujen viedä mukanaan!
 

 

Teksti: Eeva Kolu
Kuvat: Eeva Kolu ja Paulig
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.