Jonon ohi kahville

Emmi-Liia Sjöholm

Yhteistyössä foodora

Lapsen saatuani olen alkanut arvostaa kahviloita, joissa on pöytiintarjoilu. Jonottaminen sisällä liian kuumissa ulkotamineissa tuntuu ahdistavalta niin minusta kuin tyttärestäni. Pöytiintarjoilu ei kuitenkaan auta silloin, kun haluan kahvini mukaan – eli joka päivä vaunulenkille lähtiessäni.

Vauvavuoden alkutaipaleella kävin kävelyillä, koska tyttöni nukkui liikkeellä parhaiten. Nykyään käyn lenkillä, koska se selkeyttää ajatuksia ja katkaisee mukavasti päivän rutiinit.

Vaunulenkillä onnistuu muuten näppärästi myös Uuden Muusan palaverit, testattu on! Kävimme perjantaina Eevan kanssa reippailemassa Kaisaniemen puistossa ja Tokoinrannassa ja pohdimme samalla loppuvuoden juttuideoita. Kahvit haimme mukaan Kaisaniemen Steam Coffeesta, joka on Eevan vakkarimesta leffakahvin suhteen, jos suunnitelmissa on aamuelokuva Kinopalatsissa. (Vitsi muuten ikävöin lehdistönäytöksiä. Niissä on aina raukea tunnelma, ja tuli nähtyä niitäkin elokuvia, joita en muuten olisi mennyt katsomaan.)

Nyt emme joutuneet hikoilemaan jonossa laisinkaan. Tilasimme nimittäin kahvit ennakkoon. Kotiinkuljetuksista tutun foodoran uusi pick up -toiminto on tähän tarkoitukseen nerokas. Kahvi on helppo tilata ja maksaa etukäteen foodoran sovelluksen avulla. Jäljelle jää enää kahvin nouto – suoraan kassalta jonon ohi, vaikka olisi kiireisin aamuruuhka tai lounastunti. Täydellistä.

Noutokahvia tarjoavia kahviloita löytyy foodorasta jo mukava liuta – liki 20. Kahvin saa aikaisimmillaan jo aamuseitsemästä lähtien, mikä on monelle työmatkalaiselle pelastus. Jonon ohi haettu cappuccino ei ainakaan ole syy töistä myöhästymiselle (se on se torkutus, jos vielä mietit).

Kotikulmillani Kalliossa latten saa näppärästi matkaan esimerkiksi Early Birdistä ja Cafelitosta. Kampissa näen usein ystävääni, jolla on vain kaksi päivää omaani vanhempi tytär. Silloin korvapuustin kylkeen sopii kahvi Kaffecentralenista. Keskustassa palvelevat useat Robert’s Coffeet ja Punavuoressa Brooklyn Cafe. Helsingin lisäksi kahvit saa mukaan Espoossa, Turussa ja Tampereella.

Tärkein vinkki foodora-sovelluksen käyttöön: pick-up ominaisuus valitaan ensin ruudun alareunasta ja sitten vasta selaillaan lähistön kahviloita. Kahvivajareissani etsin ensin epätoivoisesti Steamia kotiinkuljettavien ravintoloiden joukosta, kunnes vähän keskityin ja huomasin noutotoiminnon. Muista valita aika, jolloin olet menossa hakemaan kahvisi. Voit ennakkotilata ostoksesi vaikka seuraavallekin päivälle!

Me aiomme ottaa kahvipalaverit tavaksi. Jos törmäät meihin Helsingin kaduilla, tule moikkaamaan ja hae kahvi itsellesikin:

50 ensimmäistä Uuden Muusan lukijaa saa foodoraan 3 euroa kahvivaluuttaa koodilla: uusimuusa

Teksti: Emmi-Liia Sjöholm
Kuvat: Eeva Kolu

 

 

 

Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.