Rouskuvaa kesää

Eeva Kolu

Kaupallinen yhteistyö Earth Control ja Asennemedia

En ole kovin kummoinen grillaaja – en koskaan ollut partiossa, joten tulen käsittely on minulle edelleen silkkaa noituutta. Sen sijaan grillatuille asioille tehtävät lisukkeet ovat erikoisalaani. Niitä onkin hyvä olla repertuaarissa useampi, sillä kyllähän kesään grillikemuja mahtuu.

Kesällä kokkailuni muuttuu jos mahdollista vieläkin yksinkertaisemmaksi. Rakastan simppeleitä lisukkeita, joissa kauden vihannekset pääsevät loistamaan.

Tässä salaatissa tähtiä on tosin kaksi: lehtikaali ja rapeaksi paahdetut kikherneet. Rakastan erilaisia rapeaksi paahdettuja papuja (pähkinäsekoituksista napsin aina ensimmäisenä paahdetut maissit, joita on tietenkin ihan liian vähän), mutta suomalaisista kaupoista niitä saa vielä huonosti. Harmi! Paahdetut pavut ja herneet kun ovat ihan mahtava snack ja hyvä vaihtoehto pähkinöille tai sipseille.

Earth Controlin kuivattujen hedelmien, siemenien ja pähkinöiden valikoimaan on tullut nyt kaksi sekoitusta, jossa pääosassa ovat paahdetut pavut. Suussa rouskuvista kikherneistä ja siemenistä saa salaatteihin kivasti tekstuuria ja pienen proteiinibuustin. Paahdettuja valkopapuja, manteleita ja suolapähkinöitä sisältävä sekoitus sopii puolestaan mainiosti naposteluun iltateen tai kylmän valkkarilasin kera.

Earth Control on muuten aloittanut toukokuussa laajan yhteistyön WWF:n kanssa ja jokaisesta myydystä tuotteesta lahjoitetaan vielä kesäkuun loppuun asti 10 senttiä WWF:lle metsien suojeluun. Isommissa marketeissa on myös käytössä kamppis, joissa 10 Earth Control -tuotteen ostajat saavat virallisen WWF-kassin kaupan päälle.

Tälle salaatille maun antaa sitruunainen tahinikastike. Salaatti sopii lisukkeeksi kesän piknikeille, brunsseille ja grillibileille. Oikein hyvä myös paistetun vaalean kalan kanssa! Lisää reseptejä voit kurkata täältä.

Lehtikaalisalaatti tahinikastikkeella ja rouskuvilla kikherneillä

(n. 4 annosta)

200 g lehtikaalia (voit korvata osan baby-pinaatilla)
1 pss Earth Control Crunchy Chickpeas & Kernels -salaattisekoitusta
loraus oliiviöljyä

kastike:
2 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl hunajaa
(halutessasi: puolikas valkosipulinkynsi)
3 rkl tahinia (eli seesamtahnaa, löytyy isommista supermarketeista)
n. 2 rkl kuumaa vettä
suolaa
mustapippuria

Poista lehtikaalista paksut lehtiruodit ja leikkaa lehdet silpuiksi. Lorauta hieman oliiviöljyä lehtikaalin päälle ja hiero kaalia sormin muutama minuutti. Tämä auttaa pehmentämään lehtikaalin rakennetta ja tekee siitä mukavamman syötäväksi ilman kypsentämistä.

Sekoita kastikkeen ainekset käsin tai tehosekoittimella. Lisää kuumaa vettä sen verran, että kastikkeen koostumus on mieleisesi – paksuus riippuu siitä, kuinka paksua tahinia käytät.

Sekoita kastike lehtikaaliin ja kaada joukkoon kikherne-siemenmix.

Teksti ja kuvat: Eeva Kolu
Copyright © 2017 2017. All rights reserved.
Proudly powered by 2017. Theme 2017 made by FitWP.