Lisää vain farkut? Tribuutti biletopille

Elina Sarén

T-paita laskeutuvaa materiaalia, By Malene Birger / Stockmann, 190€. Avokkaat, Mango, 35,99€. Korvikset, H&M, 7,99€. Kynsilakka (sävy Red Carpet), H&M, 4,99€.

Sana biletoppi tuo mieleeni ensimmäiseksi Paris Hiltonin paljaan alavatsan, toiseksi tahmean tanssilattian ja kolmanneksi hiuslakkaöverit. Muistatko, kun käsilaukut koottiin kaveriporukan keskelle tanssilattialle? Kun parhaimmillaan (tai pahimmillaan) haettiin joka viikko kaupasta uusi biletoppi, joka yhdistettiin aina samoihin bootcut-farkkuihin? Kengilläkään ei niin väliä.

Omasta biletoppihistoriastani on jäänyt mieleen erityisesti yksi, eli se kaikkein upein. Pinkkiä satiinia, röyhelöitä ja paljastava kaula-aukko. Älä kysy mitä ajattelin – muistan vain tunteneeni oloni upeaksi tuossa topissa, ja sehän oli tärkeintä. Tänään valitsisin kuitenkin mieluummin vaikka käärmeennahkakuvioidun laskeutuvan t-paidan. Alaosaksi kävisivät mustat perusfarkut tai vaikka nahkahame.

Biletoppi on siis terminä ehkä latautunut, mutta meitä muusalaisia se kiehtoo. Olemme juhlineet, jonottaneet ja valvoneet ne päällämme varmasti satoja tunteja, joten tribuutti biletopille oli vähintääkin tarpeen #throwback -viikolla. Halusimme kuitenkin hieman päivittää lookia matlalantioisten farkkujen ajoista – mitä puetaan biletopin kanssa vuonna 2017? 

Musta toppi, Ted Baker / Stockmann, 139€. Tähtikuvioidut samettinilkkurit, Mango, 69,99€. Musta samettilaukku, 29,99€ ja pinkki samettipussukka, 6,99€, Mango.

Biletopin kaveriksi on tarjolla ihania, ajankohtaisia vaihtoehtoja; leveitä ukkohousuja (sopii erityisesti peruspuuvillaisen ribbitopin kanssa) sille, joka haluaa leikitellä volyymin kanssa. Ylläolevaan toppiin yhdistäisin vaikka culottes-malliset, leveät housut tai slimmit puvunhousut. Asun juju syntyy tuhat ja yksi yötä -nilkkureista, joissa bilefiilis syntyy vaikka maanantai-aamuna. Jos musta on sinulle se tutuin ja turvallisin, yhdistele erilaisia tekstuureja kuten samettia ja satiinia, tai vaikka hapsuja.

Valkoinen pusero solmittavilla nauhoilla, Tiger Of Sweden / Stockmann, 199€. Musta hapsutoppi, Mango, 25,99€. Glitternilkkurit, H&M, 39,99€. Glitterlaukku, Glitter, 19,99€.

Klassisempi vaihtoehto voi olla joskus mukavin. Valkoinen pusero muistuttaa kauluspaitaa, mutta laskeutuva materiaali tuo juhlantuntua ja solmittavat nauhat ovat kiva, liikkuva yksityiskohta. Jos kaipaat asuusi enemmän persoonallisuutta kokeile kerrostamista; joskus odottamattomatkin yhdistelmät toimivat täydellisesti yhteen. Tässä valkoisen puseron päälle on puettu perinteisempi biletoppi – musta ja spagettiolkaiminen.

Ja jos edelleen haluat pukea biletoppisi kamuksi farkut, sekin sopii. Mikä tahansa tämän jutun komboista toimisi myös farkkujen kera – tosin ehkä ne matalalantioisemmat bootcutit voisi vaihtaa päivitettyyn malliin.

Tyyli ja teksti: Elina Sarén
Kuvat: Eeva Kolu
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.