Kesäloman muruset

Uusi Muusa toimitus

Heinäkuu on täällä! On tullut aika sulkea läppärit ja kirmata kesälaitumille.

Meillä on suuria suunnitelmia, mutta aivan ensimmäiseksi suuntaamme torikahveille. (Parhaat saa tietenkin juuri sinun kotikaupungistasi, mutta Helsingissä suosittelemme Fredantorin Lättyä, josta kahvin seuraksi saa täydellisen rapeaksi paistetun letun.)

On päästävä saunaan ja saunasta mereen. Helsingin edustalla sijaitsevan Lonnan saaren uusi yleinen sauna näyttää varsin tunnelmalliselta. Suuntaamme sinne omaa saaristomökkiä odotellessamme.

Aiomme nauttia ulkoilmaelokuvista – Kesäkino Engel on taas auki! Heinäkuussa siellä vietetään esimerkiksi ranskalaisen elokuvan viikkoa.

Matkasuunnitelmissa vilahtelee tuttuun tapaan Ranska ja Italia. Jos emme saa aitoa riemulomaa Rivieralla, saatamme suunnata Kallion elokuvateatteri Rivieraan, jossa pyörii kesällä esimerkiksi Tarantinon elokuvien sarja. Kuohuvat voi nauttia teatterin omalla kivalla terassilla.

Myös klassiset päiväkohteet Porvoo, Naantali ja Rauma kutsuvat kesästä toiseen. (Muuten: jos suuntaat Porvooseen, syö ihmeessä Eevan lempiravintolassa Meat Districtissä. Sieltä saa nimestään huolimatta myös mainiot veget, ja naapurikahvilan jälkiruoat ovat pökerryttävän hyviä.)

Kesä on mitä parhainta aikaa meditoida. Kesämeditaation muotoja: perunoiden peseminen harjalla yksi kerrallaan. Rikkaruohojen kitkeminen. Järven tuijottelu laiturilla. Herneiden syöminen.

Toivomme aurinkoa, edes siksi, että olemme vihdoin löytäneet täydellisen luomuaurinkorasvan. Algamariksen SPF 30 -spray levittyy hujauksessa eikä jätä ihoa kalkinvalkoiseksi.

Brittien Elle Decorationin uusimmassa numerossa ihasteltiin sitä, että japanilaisilla on oma sana terapeuttiselle metsässä oleskelulle: shinrin-yoku eli “metsäkylpy”. Vaikka suomen kielessä ei ole aktiviteetille omaa sanaa, jokaikinen suomalainen varmasti ymmärtää vaistomaisesti, mistä on kyse. Loma on mitä parhainta aikaa buukata itselleen mahdollisimman monta aikaa metsäkylpylään. Se on terveydelle hyväksi ja mikä parasta, tämä luksus-spa kuuluu jokamiehen oikeuksiin.

Jos et innostu mistään näistä, meillä on vielä yksi takuuvarma kesävinkki. Sulje Instagram tai unohda vaikka koko puhelin farkkutakin taskuun. Vedä syvään henkeä ja kuuntele, kun ruoho kasvaa.

Kesä. Mikä aika olla elossa.

***

Uusi Muusa lomailee heinäkuun. Seuraathan meitä jo Facebookissa? Heinäkuun ajan nostamme Facebookiin arkistojen helmiä kuluneelta vuodelta.

Kukkivaa kesää!

Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.