Paremman arjen muruset

Eeva Kolu

Joustavampi mieli (ja keho): Hurraa, reilun viikon päästä koittaa paluu joogamatolle! Olen edennyt siihen pisteeseen, että aloitan mysore-harjoittelun, eli astangajoogan omaan tahtiin opettajan ohjauksessa – tästä olen enemmän kuin innoissani. Lisäksi jatkan ihanan meditatiivista ja rentouttavaa yin-joogaa (kuvassa olen lempiasanassani butterflyssa, josta poistun aina ihanan pumpulisessa tokkurassa).

Huippuopellani Katja Kokolla alkaa  mysoretuntien lisäksi taas astangajoogan alkeiskurssi, jonka itse kävin vuoden alussa. Kurssi sisältää huimat 34 harjoituskertaa, ja se vakiinnutti vihdoin joogan osaksi elämääni (ja muutti koko tavan, jolla suhtaudun ylipäätään liikuntaan). Voin todella lämpimästi suositella kurssia kaikille, jotka haluavat oikeasti päästä joogaan sisälle – Katja osaa selittää asiat niin että ne hiffaa, ja hänellä on oikeasti ymmärrystä anatomiasta sekä joogan filosofiasta. Kannattaa tsekata Katjan kurssitarjonta täältä – SUOSITTELEN!

Suurinta luksusta: Asun tällä hetkellä lähellä luonnonsuojelualuetta. Käyn metsässä kävelyllä melkein päivittäin. Yhtenä aamuna katsoin taas edessäni aukeavaa polkua ja mietin, että en voi uskoa, että tämä on ilmaista. Että tänne saa noin vain tulla, niin usein kuin haluaa, ja nauttia niin paljon kuin sielu sietää! Rakastan varsinkin metsän hapekasta ilmaa ja tuoksua. Ääniä sekä sitä, miten sama maisema tuntuu päivästä toiseen näyttävän erilaiselta. Lisäksi metsä antaa minulle joka päivä erityislahjan, kunhan muistan pitää silmät auki. Joskus se on herkkutatti, joskus oksa täynnä kypsiä vadelmia, tänään valtavan suuri ja kaunis neitoperho, joka suorastaan poseerasi päiväkävelijöille.

(Asiaan hieman liittyen – ensi viikolla vietetään valtakunnallista puunhalausviikkoa! Kyllä – it’s a thing.)

Kuivaharjaajan salainen ase: Kylpyhulluuteni ansiosta olen jälleen innostunut kuivaharjausrutiinista. Kuivaharjaus poistaa kuolleen ihosolukon, vilkastaa pintaverenkiertoa, buustaa lymfakiertoa, ehkäisee selluliittia ja sisäänpäinkasvaneita ihokarvoja ja niin edelleen. Sen voi tehdä periaatteessa millä vain vartaloharjalla, mutta mielestäni kätevin ja helpoin tapa on kuorintakinnas. Itseruskettavabrändi Eco by Sonyan Extreme Exfoliant Glove on paras, mitä olen kokeillut. Se on samaan aikaan hellävarainen (ei raavi) mutta todella tehokas (iho senkuin pöllyää, kun tällä sutii!). Lisäksi lötkö ja ohut kinnas mukailee todella hyvin kämmentä, joten sillä on helppo harjata myös jalkapöydät ja kädet.

Teksti: Eeva Kolu
Kuvat: Katja Kokko & Eeva Kolu
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.