Mieltä ja hermostoa tukevat lisäravinteet

Suhtaudun lisäravinteisiin varauksella. Minulle isosta pilleri- ja jauhearsenaalista tulee helposti vain yksi suoritettava asia lisää. Se luultavasti kumoaa kaikki niiden hyvät vaikutukset - ja vähän päälle. Joskus tuntuu ennemminkin stressaavalta yrittää pysyä kärryillä kaikista lisäravinteista joita pitäisi syödä milloin mihinkin asiaan.

Toisekseen: me nykyihmiset liian helposti etsimme lisäravinteista tai superfoodeista tai milloin mistäkin quick fixiä asioihin, joita ei voi korjata pikafiksauksella Suurimmalle osalle meistä itsetutkiskelu, anteeksianto tai kahdeksan tunnin yöunet olisivat tärkeämpiä juttuja kuin viimeisin superfood-villitys.

Lisäravinteille on kuitenkin ehdottomasti paikkansa.

Read More
Ihoni opetukset

Ajattelin ennen, että herkät ihmiset ovat ujoja ja hiljaisia.

Ajattelin myös, että herkkä iho on kuiva, ärtynyt, ihottumainen ja punottaa koko ajan.

Viime vuosina olen tajunnut, että vaikka olen reipas ja kovaääninen ekstrovertti, olen silti herkkä. Itse asiassa hyvin, hyvin herkkä. Kaikki, mitä näen, kuulen, tunnen, koen, haistan ja maistan, vaikuttaa minuun väkevästi. Se tekee joskus elämästä kaupungissa ja ihmisten keskellä vähän kuluttavaa, mutta se on myös suurin voimavarani. Se, miksi olen hyvä niissä asioissa joissa olen, ja miksi myös nautin elämästä niin paljon.

Read More
Balsamico-hunajaruusukaalit

Tjaa, oliskos se sitten aika syksyn ensimmäisen ruusukaalireseptin?

Tässä ruusukaalit lykätään uuniin ja annetaan niiden siellä paahtua meheviksi, aavistuksen karamellisoituakin, jonka jälkeen ne pyöritellään balsamicossa ja hunajassa. Hyvääja yksinkertaista, kuten tapoihin kuuluu.

Read More
Eeva Kolu
Makkari kasvoi aikuiseksi

Viimeisen reilun vuoden aikana olen tietoisesti pyrkinyt poistamaan kodistani kaikenlaisen opiskelijakämppämäisyyden. Ei mitään pahaa sanottavaa opiskelijakämpistä - oikeastaan pelkästään hyvää - mutta aika aikansa kutakin. Olen elämässä valmis seuraavalle tasolle ja elinympäristöni saa nyt heijastella sitä.

Olen siis pikkuhiljaa pistänyt kiertoon sellaisia asioita, joissa on ollut tietynlainen väliaikaisuuden, säätämisen tai viritelmän tuntu. En ole enää vuosikausiin ollut opiskelijatyttönen, joten myös kotini saa näyttää siltä että täällä asuu grown-ass woman.

Read More
KotiEeva Kolumakuuhuone
Parhaat sukkahousut ja muita murusia

Sain eräältä lukijalta viestin, että voisinko kertoa, mitkä ovat oikeasti hyvät sukkahousut. KYLLÄ VOIN! Olen kertonut aiemminkin, ja aion jatkaa asian julistamista niin kauan kuin kuulen yhdenkin naisen valittavan epämukavista, valuvista tai vatsamakkaroihin porautuvista sukkahousuista. Mukavat ja kestävät sukkahousut ovat pohjoisilla leveyspiireillä suoraan elämänlaatuun vaikuttava asia.

Read More
Joku raja

Kulunut vuosi on ollut vähän kuin toteen käynyt unelmakartta. Olen saanut remontin valmiiksi, viettänyt kevään Italiassa, löytänyt kesämökin ja puutarhan, kirjoittanut kirjan, opetellut sienestämään, kokenut monia syviä ja merkityksellisiä ihmiskohtaamisia, käynyt Villa Borghesessa ja löytänyt kirppikseltä Wegnerin Y-tuolit.

Lisäksi olen ollut melkein koko vuoden sairaana. Tätäkin naputtelen taas kerran sängynpohjalta.

Tuntuu vähän ironiselta - vuosi, joka on ollut monin tavoin paras koskaan, on myös vuosi jolloin olen sairastanut enemmän kuin ikinä.

Read More
Kramer vs. Kolu

Katsoin vähän aikaa sitten Kramer vs. Kramerin. Se on minulle yksi niitä Täydellisiä Elokuvia, niitä joita katsoessani muistan miksi rakastan elokuvia. Tyylikästä draamaa alusta loppuun, ei löysiä missään. Ei mustavalkoisia hyvis-pahis-henkilöhahmoja vaan elämän ja ihmisten moniulotteisuus kaikissa harmaan sävyissä, toivoa ja huumoria ja lämpöä unohtamatta.

Rakastan myös: Kramerien asunnon 70-luvun lopun sisustusta. Sitä baaria jossa Ted ja Joanna tapaavat (erityisesti ne valkoviinilasit). Meryl Streepin beauty lookia - uuhh se kuulas iho ja poskipuna. Ja takkiporno!

Read More
Mádaran 24h ale tulee taas

Mádaran jo vähän perinteeksi muodostunut 24 tunnin luonnonkosmetiikka-ale starttaa taas tänään heti keskiyön jälkeen. Aikaisempien vuosien tapaan Mádaran koko valikoima (!) on vuorokauden ajan 40 % alennuksessa merkin omassa verkkokaupassa.

Mádara on minulle se tuttu ja luotettava luonnonkosmetiikkabrändi, ensimmäinen jonka myötä olen itse vuosia sitten tutustunut luonnonkosmetiikkaan.

Read More
KauneusEeva Kolu
Viikunoita aamusta iltaan

Tuontiviikunoiden lyhyt mutta kaunis sesonki on täällä.

Viikuna on lempihedelmäni koko maailmassa. Se on herkullinen, aistillinen, maalauksellisen kaunis ja edustaa minulle monta unelmaa elämässä: aurinkoa, Välimerta, omaa yltäkylläisyydestä notkuvaa salaista puutarhaa.

Käytän joka ikinen kesä viikunoilta tuoksuvaa hajuvettä ja joulukuusessani roikkuu lasinen viikuna ankkurina tulevan vuoden haaveille.

Read More
Ruoka & juomaEeva Kolu
It's not my dream

Angelina Jolie. Enpä koskaan ajatellut, että voisin samastua sinuun. Mutta sitten luin Hello-lehdestä uusimman haastattelusi.

“I also realise I have more fight and resilience in me than I knew. But at my core I’m soft and vulnerable – it’s not my dream just to be strong. I want to be allowed to be soft and I don’t want to be harmed or feel unsupported when I am.”

Sinäpä sen sanoit, Angie.

Read More
Ajatuksia, HyvinvointiEeva Kolu
Ne täydelliset valkoiset tennarit

Olen ostanut tässä vuosien saatossa paritkin valkoiset tennarit, mutta koskaan en osunut napakymppiin.

Kerran ostin pihiyksissäni halvat ja huonot. Pari vuotta sitten löysin täydelliset valkoiset luksustennarit hyvässä alessa, mutta oma kokoni oli jo loppu. Joten tein sen, mitä ei koskaan pitäisi tehdä, vaikka näkisi kuinka hienon asian kuinka hyvässä alessa: ostin väärän koon.

No mitä sitten, jos ne ovat yhden koon liian isot. Laitan niihin pohjalliset!

Itsepetosta.

Read More
Eeva Kolu
Maailman paras tattirisotto

Voi hyvänen aika. Vuosi 2019 sen kun jatkaa unelmien toteuttamista. Olen jo vuosia unelmoinut siitä, että minusta tulisi ihan oikea sienestäjä, mutta elämässäni ei tähän asti ole ollut matalan kynnyksen tapaa päästä metsään.

No, mökki tuli ja toimitti. Lähdin viime viikonloppuna ensimmäistä kertaa sieneen, ja löysin ensimmäiset herkkutatit jo oman pihapolkumme varrelta. Ihan näin hyvää tuuria en olisi osannut edes toivoa, joten tattista vaan, universumi!

Read More
New level, old devil

Oletteko koskaan kuulleet sanontaa: new level, new devil?

Se viittaa siihen, että kun siirtyy hyvässä mielessä eteenpäin, kohtaa myös uudenlaisia haasteita. (Tai kuten Notorious B.I.G. asian ilmaisi: mo money, mo problems.)

No, minulla on viime aikoina ollut ennemminkin sellainen tilanne, että new level, old devil. Olen tänä kesänä huomannut painivani sellaisten ajatusten kanssa, joiden kuvittelin jääneen kohdallani jo kauan sitten historiaan.

Read More
Hölskytyskurkut

On avomaankurkkujen paras sesonki. Siksi haluaisin tänään keskustella tärkeästä aiheesta nimeltä hölskytyskurkut.

Minulla on nimittäin näkemyksiä hölskytyskurkuista (yllätyittekö?).

Viime viikolla sain kauniimman kohteliaisuuden kuin koskaan olisin voinut toivoa:

Siis nämä sun hölskytyskurkuthan on enemmän niinku oikeaa ruokaa eikä sellaista limaista liiskaa lautasen reunalla.

Read More
Makuuhuone: Asiat löytävät paikkansa

Mitä tulee sisustukseen, jako kaksiossani on ollut alusta asti selvä: olohuone ja keittiö ovat minun vallassani, makuuhuone elää täysin omaa elämäänsä.

Remontin valmistumisesta asti makuuhuoneen tiet ovat olleet tutkimattomat. Tavarat sinne ovat päätyneet vähän kuin itsestään, ja ovesta sisään ja ulos on kulkenut jos jonkinmoista vanhaa lipastoa, mattoa ja pöytää. Osa tuli jäädäkseen, osa viipyi viikon tai pari löytääkseen paremman kodin toisaalta.

Read More