Unelmien kuusi

 
joulukuusi2.jpg

Minulla on ensimmäistä kertaa joulukuusi. Voi kuinka siitä onkaan unelmoitu, vuosia. Ja nyt se on täällä - ollut jo itse asiassa kaksi viikkoa. Lapsuudenkodissani kuusi tuotiin taloon vasta aattona, mutta aikuisena saa tehdä mitä huvittaa. Minua huvittaa nauttia kuusen tuomasta tunnelmasta mahdollisimman pitkään.

Kuusi ei ollutkaan ihan yksinkertainen juttu. Hirveän ähertämisen jälkeen sain sen nököttämään suorana kuusenjalassa, mutta sohvalle istahtaessani huomasin että se oli siitä suunnasta katsottuna vino. Ähersin kuusen uudestaan suoraan vain huomatakseni, että nyt se oli olohuoneen ovelta katsottuna vino. Lopulta päätin, että vinous olkoon harkittu statement. En tiedä mistä. Jos joku kysyy, tarjoan glögiä ja vaihdan puheenaihetta.

Hankin osan koristeista jo viime vuonna, kun kaipasin uskonvahvistusta sille, että minullakin vielä jonain päivänä olisi ihana joulu silloisen surun sijaan. Tänä vuonna kävin hiplaamassa koristeita jo lokakuussa, remontin viime metreillä kun uskoni kaipasi jälleen vahvistusta - tällä kertaa siihen että remppa joskus valmistuu ja pääsen viettämään joulua täällä.

Samppanjapullo löytyi Stockmannilta, muut koristeet Proloquesta.

Samppanjapullo löytyi Stockmannilta, muut koristeet Proloquesta.

Huokailin Stockmannin ja Proloquen jumalaiselle joulukoristevalikoimalle ja valitsin joukosta muutaman koristeen, jotka kaikki edustivat jotain sellaista, mitä toivon elämääni.

Viikuna ja sitrus - unelma omasta puutarhasta on yksi suurimmistani, unelma viikunapuista ja auringon kypsentämistä iltapäivistä…

Onnenkeksi - koska haluan tästedes olla the luckiest girl in the world.

Osteri ja samppanjapullo, koska kuka nyt ei haluaisi enemmän ostereita ja samppanjaa elämäänsä.

Koristeet olivat kalliita, mutta tuntuivat joka pennin arvoisilta, kun mietin tulevia vuosia, joina saan kaivaa koristelaatikon esiin. Kääriä lasikoristeen kerrallaan silkkipaperista kuin kallisarvoisen aarteen (jollaisia ne ovatkin). Tulen hymyilemään asioille, joista unelmoin vuonna 2018 - ehkä koska ne ovat toteutuneet, ehkä koska unelmoin silloin jo jostain ihan muusta.

Ehkä joka vuosi kuuseenkin ilmestyy uusi unelma tai pari. Ehkä tästedes jokainen joulukuusi on uusien, vanhojen, unohtuneiden ja toteutuneiden unelmien kerrostuma.

 
KotiEeva Kolujoulu