Puhtaalta pöydältä

kesa29-1-of-1.jpg

Olen sanonut tämän varmasti ennenkin ja tulen sanomaan vielä lukuisia kertoja (luultavasti vielä kuolinvuoteellanikin huudan tätä): 

Kun asiat tuntuvat vaikeilta, raskailta, takkuisilta, tahmaisilta: yksinkertaistaminen on aina oikea ratkaisu. Mikään tönkkö tilanne harvoin helpottaa sillä, että siihen lisää jotakin. 

Siispä: Paluu perusasioihin. Karsiminen. Ikkunoiden avaaminen, kunnon tuuletus.

Olen jo pitkään halunnut uudistaa Uuden Muusan tekniikan, ulkoasun ja oikeastaan ihan koko fiiliksen koko homman ympärillä. Kaikki vanhassa saitissa oli monimutkaista, jotenkin tunkkaista.

Halusin unohtaa raskaat ulkoasut, vaikean tekniikan ja monimutkaiset juttutyypit. Palata siihen, mikä minua oikeasti on aina kiinnostanut: kertoa, mistä olen viime aikoina innostunut. Mikä on ollut kaunista tai hyvää. Mitä on tullut mietittyä. 

Oli vain yksi ongelma: koodaaminen on kallista, eikä koodareita ole pienille projekteille edes helppoa saada. (Heihin pätee sama kuin remonttimiehiin.) 

Ehkä se johtui siitä, että kävin viime kuussa Beyoncén konsertissa. Ehkä siitä, että pari yötä sitten sanoin unessa ex-poikaystävälleni suorat sanat. Mutta jostain sain itsevarmuutta päättää, että hittoakos tässä - minä opettelen itse tekemään nettisivut ja muuttamaan koko roskan palvelimelta toiselle. Opettelen mitä tarkoittavat A-tietue ja CNAME ja miten tiedostoja exportataan ja mihin kohtiin naputellaan kryptisiä numerosarjoja.

Monen erehdyksen (ja viinilasin) jälkeen homma näyttäisi toimivan. Ei tietenkään täydellisesti, mutta aika hyvin. Olen tosi ylpeä itsestäni.

Olen myös innoissani. On niin paljon, mistä haluan teille kertoa.

Elokuu! Vielä kesä, ilmassa jo pikkiriikkisen syksyä. Loistava aika aloittaa puhtaalta pöydältä.

- Eeva

AjatuksiaEeva Kolu