Täydellisesti paistettu vuohenjuusto

vuohenjuusto (1 of 1).jpg

Syksyn korvilla on taas tehnyt mieli ruokaisampia salaatteja, sellaisia joissa on jotakin lämmintä.

Paistoin pitkästä aikaa salaattini seuraksi vuohenjuustokiekon. Olen nykyään erinomaisen hyvä paistamaan vuohenjuustoa. Ennen en ollut.

Olin nimittäin joskus saanut jostain päähäni, että oikea tapa paistaa juustoa on kuumalla pannulla ilman rasvaa. Mitäköhän hittoa. Lopputulos oli hasardi - joskus hyvä, joskus päältä musta ja keskeltä sulanut kasa. Yleensä aina ruma.

Pari vuotta sitten luin jostain paistetulle vuohenjuustolle valmistustavan, jolla onnistuu aina. En muista mistä, mutta kiitos sinne! Laitan nyt hyvän kiertämään.

Ai niin - maailman paras sinappivinegretti sopii erinomaisesti myös vuohenjuustosalaatin kera. Lisäksi salaatin päälle voi lorauttaa hieman hunajaa tai vaahterasiirappia.

 

Paistettu vuohenjuusto

Leikkaa jääkaappikylmä vuohenjuusto 1-2 cm paksuiksi kiekoiksi ja laita takaisin jääkaappiin odottamaan.

Kuumenna paistinpannulla reilu nokare voita. Levyn ei tarvitse olla ihan täysillä, mutta pannu saa olla keskilämpöä kuumempi. Kun voi alkaa kuplia, mutta ei vielä ruskistua, lisää pannulle kylmät vuohenjuustokiekot.

Paista juustoa reilu minuutti kummaltakin puolelta. Juusto on aika kääntää, kun alareuna alkaa näyttää kauniisti ruskistuneelta. Älä sörki tai kääntele juustoa sen paistuessa, vaan anna sen paistua rauhassa. 

Tarjoile salaatin tai esimerkiksi paahdettujen juuresten kanssa. 

Eeva Kolu