Australia kylppärissäni

ediblebeauty (1 of 4).jpg

Yhteistyössä Naturelle.fi

Olen viimeiset viikot testaillut uutta australialaista luonnonkosmetiikkasarjaa Edible Beautya, joka perustuu nimensäkin mukaan syötävän ihaniin raaka-aineisiin: kookokseen, sitruksiin ja eksoottisiin hedelmiin. Sarjan tuoksut ovatkin pikavisiitti johonkin tropiikin lämpöön... ja hinta yllättää positiivisesti.

Monen viime vuosina lanseeratun indie-kosmetiikkasarjan tavoin myös Edible Beautylla on oma ihonhoitorituaali, johon kuuluu neljä sarjan avaintuotetta. Tämä on minusta ihana trendi, koska se korostaa ihonhoitoa osana holistisempaa hyvinvointia. Väitän, että kun otamme pari minuuttia päivästä hieroaksemme tuotteet rauhassa kasvoille, fiilistelemme tuoksuja ja tuntumaa iholla, se vaikuttaa paljon ihoa syvemmälle. 

ediblebeauty (2 of 4).jpg

Edible Beautyn stand-out-tuote on mielestäni rituaalin ensimmäinen tuote eli putsari. Nimi, Belle Frais Cleansing Milk, ei ehkä ihan tee oikeutta tuotteelle. Sellaisen perinteisen, juoksevan (ja ollaan nyt rehellisiä: tylsän) puhdistusmaidon sijaan purkista paljastuu nimittäin täyteläinen, silkkinen, tropiikilta tuoksuva puhdistusvoide. Tämä olisi unelmatuote etenkin kuivalle iholle. 

Rituaalin seuraava askel on kasvovesi, jossa on aivan ihana, raikas ja virkistävä sitruksinen tuoksu. Kasvovesi sisältää erilaisia hedelmä- ja kukkauutteita, ja siitä löytyy mukavasti kirkastavia ja kosteuttavia ainesosia. 

Sarjan seerumi oli suosikkini nelikosta. Öljytön seerumi on koostumukseltaan täysin läpinäkyvä geeli, joka imeytyy iholle hetkessä. Iho tarvitsee sekä veteen perustuvaa kosteutusta (hydrating) että rasvaan perustuvaa (moisturizing - voi tätä suomen kielen suppeaa kauneudenhoidon sanastoa!). Tällainen hyaluronihappoa sisältävä seerumi on nimenomaan "hydrating". Omalla ihollani vesikosteuden puute alkaa aina näkyä pintajuonteina ja otsaryppyjen syvenemisenä, joten käytän jotain vesi- ja hyaluronihappopohjaista seerumia aina kasvoöljyn tai kosteusvoiteen alla. 

Ilahduin myös nähdessäni seerumin INCIssä betaglukaanin, joka tunnetusti rauhoittaa tulehduksia ja ärsytystä (kaura sisältää runsaasti betaglukaania, ja siksi esim. ihottumista ja atooppisesta ihosta kärsiville suositellaan usein kaurakylpyjä.)

ediblebeauty (3 of 4).jpg

Rituaalin viimeinen askel on Vanilla Silk Hydrating Lotion -kosteusvoide, jossa on silkkinen tuntuma ja aika herkullinen tuoksu (ei läpitunkevan vaniljainen vaan enemmänkin hennon kookoksinen ja kukkainen - en itse ole vaniljatuoksujen fani). Kosteusvoiteessa on kevyehkö, mutta ravitseva koostumus, ja uskoisin tämänkin olevan mainio tuote hyvin kuivalle iholle. 

Pahoista epäpuhtauksista ja aknesta kärsiville huomauttaisin, että sekä Belle Frais -putsari että Vanilla Silk -kosteusvoide sisältävät kookosöljyä, joka tuntuu olevan meidän akneen taipuvaisten keskuudessa melkoinen mysteeri. Toiset vannovat sen nimeen juurikin aknen hoidossa ja toisille se taas ei sovi ollenkaan. Itse kuulun jälkimmäiseen joukkoon, joten ilahduin huomatessani että Edible Beautyn kasvoöljy Snowflower Illuminating Face Oil ei sisällä kookosöljyä. Sen koostumus on kevyt ja se sopii mainiosti myös päiväkäyttöön meikin alle.

ediblebeauty (4 of 4).jpg

Sarjasta löytyy myös muita tuotteita, joista erityisesti naamiot vaikuttavat kiinnostavilta (sheet mask sekä iholle yöksi jätettävä puhdistava naamio), mutta niitä en vielä ole saanut hyppysiini. 

Edible Beautyssa monia varmasti ilahduttaa myös hinta: putsari ja kasvovesi maksavat 29 euroa, kosteusvoide 34 euroa ja koko sarjan kallein tuote, silmänympärysbalmi, kustantaa 48 euroa. Tämä on minusta varsin kohtuullinen hinta kosmetiikasta, joka on tehty kasvipohjaisista luomuraaka-aineista ilman täyteaineita. Mitään huipputeknologiaa tai harvinaisia super-anti-age-raaka-aineita tuotteet eivät sisällä (eivätkä näillä hinnoilla voisikaan), mutta paljon ihoa hoitavia, helliviä, kirkastavia ja kosteuttavia sitten sitäkin enemmän!

KauneusEeva Kolu