Grillattu varhaiskaali ja sinappivinegretti

 
varhaiskaali (1 of 2).jpg

Elämme kotimaisen varhaiskaalin parasta aikaa.

Varhaiskaali on ihanaa. Kepeää ja raikasta. Sen ehkä jo tiedätkin.

Mutta tiesitkö että kaali ja jopa monet salaatit sopivat erinomaisesti grilliin ja uunissa paahdettavaksi?

Keräkaali, kiinankaali, sydänsalaatti ainakin. (Sydänsalaatti, suosikkini! Liian harvoin tarjolla.)

Tässäpä hyvä ja helppo sesongin herkku: grillattu varhaiskaali sinappivinegretillä. Sellaisenaan mainiota, ja vallan sopiva kumppani myös toiselle sesongin herkulle - grillimakkaralle. Kaalia ja makkaraa, olenhan saksalaisten sukua.

Grillin sijaan lohkot voi paahtaa myös uunissa grillivastuksella tai kiertoilmalla n. 200 asteessa.

varhaiskaali (2 of 2).jpg

Grillattu varhaiskaali ja sinappivinegretti

( 1-2 annosta)

1 varhaiskaali
neitsytoliiviöljyä

vinegretti:

2-3 rkl neitsytoliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl täysjyväsinappia (Dijon)
1 tl hunajaa tai vaahterasiirappia
suolaa
mustapippuria

Leikkaa varhaiskaali neljäksi lohkoksi. Sivele kaikilta sivuilta oliiviöljyllä ja grillaa kannen alla n. 5 minuuttia kummaltakin puolelta. Voit myös paahtaa lohkot uunissa tai kiertoilmalla n. 200 asteessa tai grillivastuksen alla, kunnes ne ovat saaneet reippaasti väriä.

Sekoita vinegretin ainekset keskenään ja tarkista maku. Lisää halutessasi öljyä, etikkaa tai hunajaa. Lusikoi vinegretti kaalilohkojen päälle ennen tarjoilua. Tarjoile lämpimänä.