Herne-fenkoli-avokadosalaatti

 
fenkoliherne (1 of 1).jpg

Lempiasioita kesällä: herneiden kuoriminen.

Mindfulness-meditaatiota parhaimmillaan. Parasta terassilla, mutta aika kivaa kerrostalokaksionkin keittiössä.

Palko kerrallaan. Mitä isompi kasa, sen parempi.

(Samassa sarjassa: uusien perunoiden peseminen, mansikoiden perkaaminen säilömistä varten.)

Kesällä teen usein tuoreista herneistä salaattia fenkolin ja sitruunan kanssa. Maku on aromaattisen hienostunut ja väripaletti pelkistetyn kaunis.

Ruokaisuuden vuoksi lisäsin tällä kertaa avokadoa, joka on kermaisuudessaan täydellinen vastapari rapsakoille herneille ja fenkolille.

Herne-fenkoli-avokadosalaatti

(2-4 annosta)

1/2 litraa tuoreita herneitä
1 fenkoli
1 kypsä avokado
1 luomusitruuna
hyvää neitsytoliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Kuori herneet. Leikkaa fenkoli mahdollisimman ohuiksi siivuiksi mandoliinilla tai veitsellä. Säästä fenkolin tupsut koristeluun.

Viipaloi avokado ja sekoita herneiden ja fenkolin kanssa. Raasta sitruunan kuori joukkoon ja purista mehu kasvisten päälle. Lorottele päälle reilusti oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja silppua päälle fenkolin tupsut.

Salaatti on parhaimmillaan, kun annat sen tekeytyä huoneen lämmössä puolisen tuntia ennen tarjoilua.