Hölskytyskurkut

 
puutarha (4 of 5).jpg

On avomaankurkkujen paras sesonki. Siksi haluaisin tänään keskustella tärkeästä aiheesta nimeltä hölskytyskurkut.

Minulla on nimittäin näkemyksiä hölskytyskurkuista (yllätyittekö?).

Viime viikolla sain kauniimman kohteliaisuuden kuin koskaan olisin voinut toivoa:

Siis nämä sun hölskytyskurkuthan on enemmän niinku oikeaa ruokaa eikä sellaista limaista liiskaa lautasen reunalla.

Ensinnäkin: leikkaan kurkun vähän paksummiksi siivuiksi. Näin kurkku pysyy rapeana eikä muutu löllöksi. (Tiedän, että monien mielestä ohuet, löllöt kurkut ovat juuri “se juttu”, enkä lähde kenenkään päätä kääntämään.)

Toiseksi: Laitan kurkkuihin vain vähän sokeria. Hapokasta sen olla pitää.

Ja tärkeimpänä: en tee kurkkuja säilöttäväksi, vaan heti nautittavaksi. Silloin ne ovat raikkaita, rapeita ja väri on kirkkaan vihreä. Puoli tuntia maustumista riittää ja sitten syödään.

Seuraavana päivänä kurkut ovat jo lötköjä ja harmaita. Elämä on kuulkaa tässä ja nyt.

Hölskytyskurkut

3 avomaankurkkua
1 rkl sokeria
vajaa puoli teelusikkaa suolaa
reilu nippu tilliä silputtuna
2-3 rkl väkiviinaetikkaa

Kuori kurkut kuorimaveitsellä ja leikkaa veitsellä noin puolen sentin paksuisiksi siivuiksi.

Ota kannellinen kulho tai purkki. Laita pohjalle kerros kurkkuja ja ripottele päälle vähän sokeria, suolaa ja tillisilppua. Laita päälle uusi kerros kurkkua, suolaa, sokeria ja tilliä ja jatka kunnes kaikki kurkut ovat purkissa. Kaada sitten astiaan etikka. Laita kansi astiaan ja hölskytä koko komeus sekaisin.

Anna tekeytyä 15-30 minuuttia. Silppua lisää tilliä päälle ennen tarjoilua ja nauti heti.