Ne täydelliset valkoiset tennarit

 
veja (1 of 1).jpg

Olen ostanut tässä vuosien saatossa paritkin valkoiset tennarit, mutta koskaan en osunut napakymppiin.

Kerran ostin pihiyksissäni halvat ja huonot. Pari vuotta sitten löysin täydelliset valkoiset luksustennarit hyvässä alessa, mutta oma kokoni oli jo loppu. Joten tein sen, mitä ei koskaan pitäisi tehdä, vaikka näkisi kuinka hienon asian kuinka hyvässä alessa: ostin väärän koon.

No mitä sitten, jos ne ovat yhden koon liian isot. Laitan niihin pohjalliset!

Itsepetosta.

Väärän kokoisissa kengissä on aina vääränlainen olo. Liian pienet kengät ovat helvetistä, liian isot tuntuvat aina siltä, kuin jalassa olisi laivat. Siitä seuraa samanlainen epävarmuus kuin hameesta, jonka epäilee olevan liian lyhyt. Pitää joko uskoa täysillä, tai sitten laittaa päälleen jotain muuta. Pidempi hame tai sopivan kokoiset kengät.

Compeedin rakonestopuikko    on paras kumppani uusille kengille etenkin sukattomaan aikaan. Kulkee näppärästi mukana pienemmässäkin käsilaukussa.

Compeedin rakonestopuikko on paras kumppani uusille kengille etenkin sukattomaan aikaan. Kulkee näppärästi mukana pienemmässäkin käsilaukussa.

Joten päätin, että vaikka valkoiset tennarit ovat nykyvaatekaapin kulmakivi jota huomaan kaipailevani harva se viikko, en enää osta uutta paria ennen kuin vastaan tulevat vihdoin ne täydelliset. Se on pidemmän päälle paras ratkaisu kaikkien osapuolien kannalta - niin omien hermojen, ympäristön kuin lompakonkin.

Olin jo pitkään fiilistellyt ranskalaisen Vejan kohoamista trendilenkkarien valmistajaksi jättibrändien ohella. Veja nimittäin valmistaa kenkänsä eettisesti ja kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti Brasiliassa. Koko prosessi materiaalien hankinnasta itse lenkkareiden valmistamiseen on täysin läpinäkyvä. Poikkeuksellista ja hienoa. Olisin ostanut Vejalta heti kengät, jos olisin löytänyt mallistosta sen täydellisen, klassisen valkoisen tennarin.

Kannatti odottaa - nyt huomasin, että Vejalta oli tullut mallistoon juurikin sellainen, vähän kevyempi Esplar-niminen malli, jota saa myös kokovalkoisena. Kevyt ja klassinen, omaan makuuni ei liian lenkkarimainen.

Vejan tennareiden nahka on yllättävän jämäkkää ja ensimmäisen viikon ajan kantapäät ovat olleet aika kovilla. No, ehkä hyväkin merkki. Alkuun turhankin jämäkät kengät tuppaavat yleensä olemaan niitä, jotka kestävät käytössä pisimpään. Nyt pitääkin sitten enää selvittää, miten nämä pidetään valkoisina…

Vejan tennareita on hyvä valikoima esimerkiksi Arketissa, Zalandossa ja tietenkin merkin omassa nettikaupassa. Vejat eivät maksa sen enempää kuin muutkaan merkkilenkkarit. Esplareilla hintaa oli 99 euroa.

Vallan asiallinen hinta siihen nähden, että joku on saanut kohtuullisen korvauksen työstään.

 
Eeva Kolu