Puoli tuntia

Muutin remonttievakosta takaisin kotiin, tänne telineiden ja laastiämpäreiden keskelle. Ja pölyn! Tätä laastipölyn määrää! (Mutta: koti!)

Minä ja jokainen omistamani esine olemme sulloutuneet pölyltä (tehottomasti) piiloon makuuhuoneen oven taakse. Keittiötä, olkkaria ja eteistä pitää hallussaan remontti. Elämässä on vahva väliaikaisuuden tuntu - etsin jotain päällepantavaa jätesäkeistä ja puhaltelen pölyjä shampoopullon päältä.

Read More
Eeva Kolu
Helppoja ja terveellisiä arkireseptejä

Osallistuin viime keväänä Kanerva Ahonalan ravintovalmennukseen ja jaoin ahkerasti ruokakuviani valmennuksen omassa Facebook-ryhmässä. Muilta osallistujilta tuli toiveita, että meidän pitäisi tehdä reseptikirja, joka noudattaisi valmennuksen periaatteita. Toiminnan naisina tietenkin teimme! Vaikka reseptikokoelma syntyi valmennuksen pohjalta, se sopii ihan kaikille jotka kaipaavat lisää ideoita helppoon, terveelliseen arkiruokaan.

Read More
Et on ikävä

Kävelin kotiin ruokakaupasta. Kahvilan edessä istui nuori mies puhumassa kännykkään. Kuulin ohi kulkiessani vain lauseen:

"Ei vittu et ---"

(Tässä kohtaa pyörittelin vähän silmiäni - punavuorelaisten miesten tapa puhua...) 

Read More
AjatuksiaEeva Kolu
Uusikuu

Eilisaamun joogatunnilla ohjaajamme mainitsi, että illalla olisi uusikuu. (Katsoin äsken sääasemalta, että kyllä vain, kuu on tällä hetkellä 14 tuntia vanha.)

Puutarhurit tietävät, että uudenkuun jälkeen on aika istuttaa uutta. Edesmenneen pappani, maanviljelijän, sanoin: no ei kai se kukkaan alakuulla kylvä.


Read More
AjatuksiaEeva Kolu
Rohto tuli taloon

Kävin yhtenä päivänä ostamassa kukkia. Kävelin jo kassalta puketti kädessä kohti ulko-ovea, kun silmäni osuivat tähän kasviin. Kasvin nimeä ei lukenut ruukussa, siinä oli ainoastaan salaperäinen teksti MEDICINAL PLANT! 

Read More
KotiEeva Kolukasvit
True blue

Syyskuussa kiehtoo: farkut.

En edes muista, milloin minulla olisi viimeksi ollut jalassa oikeat farkut. Varmaan joskus 90-luvun alussa. Sata prosenttia puuvillaa, nolla prosenttia stretchiä. Kuinka freesiä. 

Read More
Eeva Kolu
Aivot ja kädet

Bongasin vähän aikaa sitten Facebook-kirppikseltä Ay Illuminaten vanhan Z5-valaisimen rungon. Viikonloppuna pistimme äitini kanssa ateljeen pystyyn ja kunnostimme valaisimen takaisin arvoonsa.

Valaisin oli kokenut kovia, mikä lie sen tarina.

Read More
Hyvinvointi, Ajatuksia, KotiEeva Kolu
Vakaa mutta kevyt

On siis  virallisesti kesän viimeinen päivä.

Pakkasin tänään hellemekot ja sandaalit odottamaan ensi vuotta. Vaihdan korikassin nahkalaukkuun.

Ajattelin, etten olisi vielä valmis luopumaan kaikkien aikojen kesästä, mutta olo on levollinen, ehkä vähän helpottunutkin.

Read More
AjatuksiaEeva Kolu
Practice

Pidän englannin kielen sanasta practice. Se voi nimittäin tarkoittaa sekä harjoitusta että käytäntöä. 

Mietin sitä aamulla, kun heräsin huonolla fiiliksellä, joka oli kantanut aamuun edellisillasta saakka. En tiennyt mikä vaivasi, mutta tiesin, että en halua käyttää toista päivää huonossa fiiliksessä vellomiseen. 

Read More
Australia kylppärissäni

Olen viimeiset viikot testaillut uutta australialaista luonnonkosmetiikkasarjaa Edible Beautya, joka perustuu nimensäkin mukaan syötävän ihaniin raaka-aineisiin: kookokseen, sitruksiin ja eksoottisiin hedelmiin. Sarjan raaka-ainelistat ja tuoksut ovatkin pikavisiitti johonkin tropiikin lämpöön... ja hinta yllättää positiivisesti.

Read More
KauneusEeva Kolu
Täydellisesti paistettu vuohenjuusto

Syksyn korvilla on taas tehnyt mieli ruokaisampia salaatteja, sellaisia joissa on jotakin lämmintä.

Paistoin pitkästä aikaa salaattini seuraksi vuohenjuustokiekon. Olen nykyään erinomaisen hyvä paistamaan vuohenjuustoa. Ennen en ollut.

Read More
Eeva Kolu
Without a song or a dance, what are we?

Kävin katsomassa Mamma Mia kakkosen ja rakastin sitä. Itse asiassa, mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän rakastan Abbaa. Luulen tietäväni, mistä se johtuu.

Nimittäin vuosi vuodelta huomaan, että minulla on yhä vähemmän aikaa cooliudelle. Asioille ja ihmisille, jotka ovat turhan tietoisia imagostaan.

Read More
Yöpöytä

Käsirasvoja, huulirasvoja, silmälaseja, teekuppeja, korvatulppia - ja ennen kaikkea kirjoja. Pyhitetyn lepopaikkani ympäristö näyttää usein kaikkea muuta kuin levolliselta.

Unelma harmonisesta makuuhuoneesta kuitenkin elää, joten olen etsiskellyt yöpöytää, jossa olisi reilun kokoinen vetolaatikko tai hylly, sellainen joka kätkisi sisäänsä kaiken metrin säteellä sängystä lojuvan irtaimiston.

Read More
Eeva Kolu