Mitä äiti opetti?

Uuden Muusan taustajoukoissa on kaksi hienoa naista: Eevan äiti ja Jennan äiti. Tällä viikolla ylistämme äitejä, omiamme ja muiden. Aivan alkuun listaamme omien äitiemme tärkeimmät opit:

Lupauksista pidetään kiinni. Tapaamista ei peruta vain siksi, että samalle ajankohdalle ilmaantuu jotain kiinnostavampaa.

Sijoittaminen on jokanaistaito, johon saa tarvittaessa apua pankista.

Yllärivieraiden iskiessä on tärkeintä siivota vessa. Se paljastaa omistajastaan paljastavan paljon.

Nainen on itsenäinen, kokonainen ihminen. Miehet ovat upeita, mutta naisen ei tarvitse tavata miestä voidakseen elää, matkustaa, remontoida tai ostaa timantteja. Myöskään omista unelmista ei pidä luopua liian kepein perustein parisuhteen vuoksi.

Hierontaan on aina aikaa ja rahaa. 

Jos ei itse määrittele omia rajojaan, muut määrittelevät ne sinun puolestasi. Ja takuulla lompsivat niiden yli. Kynnysmatoksi et ala, sanoisi äiti.

Imuroinnin jälkeen on tärkeää irrottaa imurin suulake ja imeä kaikki sen karvoihin jääneet pölypallerot ja hiukset. Jos ei ole aikaa tähän, ei ole aikaa imurointiin.

Nuorten naisten älykkyyttä ja kyvykkyyttä aliarvioidaan varsin usein, mutta joskus se voi olla hyväkin asia. Kaikkia korttejaan ei aina kannata paljastaa heti.

Jos kone, laite tai härveli menee rikki, nainen osaa todennäköisimmin korjata sen. Älä ole ihminen, joka miettii, pitäisikö pestä ikkunat. Ole ihminen, joka pesee ikkunat. Siihen menee suurin piirtein sama aika kuin saunan lämmittämiseen.

Raitis mies on kuumin mies.

Metsä, luonto, multa ja kukat ovat avaimia onnellisuuteen.

Kaikkeen ei tarvitse kysellä koko ajan lupaa. On vissi ero, ilmoittaako tekevänsä jotain vai pyytääkö lupaa tehdä jotain.

Aina voi ja kannattaa pyytää apua. Varsinkin äidiltä.

Teksti: Eeva Kolu ja Jenna Kämäräinen
Kuvitus: Jenna Kämäräinen