Mitä opimme tänä vuonna

Het-ki lyö, meille hetki lyö. Keskiyöllä siirrymme vuoteen 2017. On aika katsoa taaksepäin ja miettiä, mitä opimme tänä Herran vuonna 2016.

Esimerkiksi, että jos viikko tuntuu jo maanantaina hengästyttävän täydeltä, on aika karsia. Yllättävän monen palaverin ja dediksen voi perua tai siirtää, jos haluaa.

Aina kannattaa ostaa mieluummin pieni pullo samppanjaa kuin iso pullo proseccoa.

Iho voi sittenkin yleensä sitä paremmin, mitä vähemmän sitä rääkkää ankarilla aineilla.

Japanissa kannattaa käydä aina, kun on varaa. Se on satumaa, jossa ymmärtää, mitä kunnioitus, järjestys ja harmonia todella tarkoittavat. Kun on kastautunut onsen-kylpylän ulkoaltaassa tai osallistunut teeseremoniaan, on valmis aloittamaan elämänsä uudestaan.

Kauramaito on sittenkin ihan ookoo.

Jokainen terapiaan sijoitettu euro kannattaa. Myös Kelan tukeman terapian hakeminen kannattaa.

Et ole ainoa, joka aistii toisten tunteita. Jos sinua vaivaa jokin, ystäväsi, työkaverisi ja kumppanisi todennäköisesti tietävät sen, vaikket sanoisikaan mitään. SANO! Se on ainoa tapa laukaista latautunut tilanne ja löytää ratkaisu. Voi olla, että tappelette viikon. Mutta kun riita on sovittu, tiedät, miksi se oli sen arvoista.

Ystäviä kannattaa tavata myös silloin, kun tuntuu, että haluaisi viettää kaikki illat kotona yksin. Jos ei jaksa jutella, voi katsoa yhdessä hiljaa Netflixiä tai kuunnella hyvää podcastia.

Jos aikoo alkaa yrittäjäksi, kannattaa laittaa ennen irtisanoutumista säästöön nelisen tonnia. Vaikka asiakaskunta olisi valmiina, menee pitkä hetki, ennen kuin voit kirjoittaa ensimmäiset laskusi.

Hyviin alusvaatteisiin kannattaa todellakin panostaa.

Jos jokin treeni ei tunnu hyvältä, se kannattaa lopettaa heti. Ei ole mitään järkeä nyrkkeillä ja potkia combat-tunnilla paskan rock-musan tahtiin vain siksi, että saisi kulutettua kaloreita.

Uskotko: et ole yksin.

On parempi opetella päästämään höyryjä vähän kerrallaan kuin odottaa yllättävää ja hallitsematonta räjähdystä.

Tietokone kannattaa jättää töihin aina, kun mahdollista. Kännykkä kannattaa jättää käsilaukkuun aina, kun mahdollista.

Itseään ei kannata liikaa vahtia eikä rajoittaa, ei edes julkisissa tiloissa. Työmatkoista ja kauppareissuista tulee helkkarin paljon nautinnollisempia, kun laulaa ääneen ja hytkyy kadulla, jos siltä tuntuu. Bussipysäkit on luotu jammailuun.

Pedro Pascal on ihana. Sarah Paulson on ihana. Pedro Pascal ja Sarah Paulson ovat bestiksiä. Liian ihanaa.

Kun kaikki tuntuu mahdottomalta, kannattaa soittaa äidille. Äiti tietää aina parhaiten.

Kannattaa ostaa niin kalliit silmälasit kuin voi. Lasit ovat päässäsi aina. Ne kiteyttävät tyylisi ja ovat ensimmäinen asia, johon ihmiset kiinnittävät huomiota. Sama pätee talvitakkiin.

Älä vastaa puhelimeen, jos et halua puhua puhelimessa. Jos haluat väistellä nakitussoittoja tai turhaa löpinää, pystyt kyllä hoitamaan aivan kaikki asiasi, niin töissä kuin yksityiselämässä, täysin ilman puhelinkeskusteluja. Kokeiltu on.

Elämä voi muuttua hetkessä. Tulee uusi rakkaus, vauva, asunto, työ, elämän tarkoitus. Joskus sitä tympääntyy ja turhautuu omaan elämäänsä. Miettii, että jaahas, tällanenko tästä sitten tuli. Tässäkö se sitten oli? Onneksi pian elämä muistuttaa itsestään. Siitä, että meillä ei ole harmainta hajuakaan, mitä kaikkea on vielä edessä.

Ainoa hetki on nyt, ainoa paikka on tässä ja ainoa suunta on eteenpäin.

nimmari3
nimmari3
AjatuksiaUusi Muusa toimitus