Rakkaus vai houkutus

keskiviikko.jpg

Olen ollut viime aikoina niin uppoutunut kirjoihini ja omiin tutkimuksiini, että en ole juurikaan seurannut mitä populaarikulttuurissa tapahtuu. (En ole vieläkään nähnyt edes Draken uusinta videota!!!) Yhtenä yönä en millään saanut unta, joten päätin selvittää mistä olin jäänyt paitsi tv-rintamalla. Ah, Temptation Island, ihanaa! Kyseinen sarja on minusta varsin mielenkiintoinen, koska on superkiehtovaa seurata mitä ihmiset ajattelevat parisuhteista ja mitä niissä pidetään tärkeänä (ne kuuluisat rajat ja niiden ylittäminen). Puhumattakaan siitä, kuinka ihmiset ovat yleensä täysin sokeita omalle toiminnalleen ja kovin hanakoita tuomitsemaan muita... näin ahkerana keittiöpsykologina kiin-nos-taa.

Mutta enpä tiedä, onko sarja muuttunut vai minä, sillä katsomisesta tuli tällä kertaa oikeastaan vain huono olo (ja silti en pystynyt lopettamaan - vähän kuin söisi huonoja irtokarkkeja). Tällä kaudella mukana on yksi oikeasti häiriintyneeltä vaikuttava tyyppi sekä liuta ihmisiä, jotka tuntuvat olevan täysin sekaisin itsensä kanssa... ja tästä sitten tehdään viihdettä. Tuli ällö olo, teki mieli ottaa pitkä suihku ja pestä niljakkuus pois.

Siinä missä viime aikoina olen herännyt valoisiin kevätaamuihin iloa puhkuen, Temppis-maratonini jälkeisenä aamuna heräsin huonolla fiiliksellä. Olo oli vähän kuin krapulassa. Muistin taas, miten tärkeää on ympäröidä itsensä oikeanlaisilla asioilla.

Ei ole oikeasti ihan sama, millaisille asioille annamme tilaa ja aikaa - vaikka tekisimme sen "ihan vaan läpällä". Siksi kannattaa valita viisaasti, mitä sivustoja seuraa, mihin keskusteluihin osallistuu ja millaisessa seurassa pyörii. Jos hengailee päivät pitkät kaatopaikalla, ei kannata yllättyä, jos ei näe ympärillään kukkia.

Jos olet mitä syöt, niin takuulla olet myös sitä mihin aikaasi käytät. If you lie down with dogs, you get up with fleas. 

Joskus se tarkoittaa, että joutuu tietoisesti kieltäytymään asioista, joista saa hetkellistä hupia (ks. myös: irtokarkit). Skandaalit ja halpa draama voivat olla koukuttavia ja houkuttavia, mutta eivät ne oikeasti anna minulle mitään tai vie mitään sellaista kohti, mitä aidosti rakastan. Temptation Islandin henkeen - jos on valittava rakkaus tai houkutus, valitsen rakkauden.

Teksti & kuva: Eeva Kolu