Joogaa missä vain, milloin vain

Yhteistyössä Yogaia + Manduka

Kirjoitin sunnuntaina rakkaudestani ryhmäliikuntaan. Mutta entä treenaaminen matkalla sitten? Tai kiireisinä päivinä, kun lasta ei saa hoitoon jumpan ajaksi. En ole lenkkeilijätyyppiä, joten testasin kiinnostuneena tällaisia tilanteita varten Yogaia + Manduka -nettijoogastudiota  ja yllätyin iloisesti.

Ensinnäkin: Kyllähän netti on pullollaan videoita, joiden tahtiin voi treenata. Mutta niiden äärellä on myös helppo laiskotella. Josko tekisinkin vain ensimmäiset seitsemän minuuttia ja röhnöttäisin lattialla loppuajan tarkistamassa kännykkään kilahtanutta viestiä.

Yogaia + Manduka tarjoaa livetunteja, joiden aikana ohjaaja seuraa treeniäsi tietokoneen tai kännykän kameran kautta. (Huom! Tarvitset joko tietokoneen, jossa on Google Chrome -selain tai Yogaia + Manduka -sovelluksen, joka on saatavilla iOS ja Android -laitteisiin.)

Jos päätät pitää oman kamerasi päällä, ohjaaja pääsee korjaamaan virheasennot ja tsemppaamaan – eikä lusmuilu tunnukaan enää mielekkäältä. Jos aikataulut eivät anna periksi, voi livetunnit kuitenkin katsoa myöhemmin perinteisinä tallenteina. Kätevää.

yogaia-kollaasi-2-1024x643.jpg

Olen yrittänyt vuosia harrastaa joogaa, mutta jostain syystä alan voida pahoin 15–30 minuuttia harjoituksen alkamisen jälkeen. Olen jutellut monen joogaohjaajan kanssa, jotka ovat epäilleet syyksi matalaa verenpainetta ja niin voimakkaita jumeja, että kuona-aineiden liikkeellelähtö saattaa vähän yököttää. Kehoa avaava harjoittelu tekisi kuitenkin minulle hyvää. Kannan lastani päivittäin, minkä vuoksi rintakehäni ja olkapääni kipuilevat jatkuvasti. Väsyttää ja kiristää. Siksi päätän antaa joogalle taas mahdollisuuden – vartin kerrallaan.

Yogaia + Mandukassa on hyvä valikoima lyhyitä tunteja, joiden aikana en ehdi voida pahoin. Perinteiseltä joogastudiolta en kehtaisi lähteä kesken tunnin pois, eikä niillä oikein tarjota lyhyitä harjoituksia. Siksi tällainen kestoltaan napakka nettitunti sopii minulle loistavasti.

Alkuun pääsee esimerkiksi 15X15min-harjoittelukokonaisuudella, joka sisältää itse asiassa paljon muutakin kuin joogaa aina syvävenyttelystä lihaskuntoharjoituksiin. Erilaisia ohjelmia voi myös räätälöidä omiin tarpeisiin. Minä olen joogassa aloittelija ja haluaisin parantaa notkeuttani 15–30 minuutin harjoitteilla. Räätälöity ohjelmani näyttää tältä:

Lisää liikkuvuutta seitsemässä päivässä

  1. Venyttely 15min
  2. Core & Liikkuvuus 10min
  3. Aamun liikkuvuus 15min
  4. Notkistava Flow 15min
  5. Yin Jooga 30min
  6. Lantiota avaava Flow 15min
  7. Notkea ja rento mieli 20min

Yogaia + Mandukan avulla on helppo keskittyä myös ongelma-alueisiin. Esimerkiksi niskajumiin tepsivä Niska-Hartiajooga on helppo taukojumppa. Keskivartalo puolestaan vahvistuu muun muassa Teho Coressa. Tarjolla on myös esimerkiksi Äitiysjoogaa, johon olisin mielelläni osallistunut raskausaikana. Valikoimasta löytyy myös meditaatio- ja muita rentoutusharjoituksia. Mikä parasta: kotioloihin voi pystyttää juuri niin tunnelmallisen joogastudion kuin haluaa. Voin suositella yin joogaa kynttilänvalossa – se tekee hyvää vaikka vieressä lojuisi kiireessä syrjään sysätty lapsen lelukasa.

yogaia-kollaasi-1024x669.jpg

Yogaia + Manduka -nettijoogastudiota kannattaa kokeilla, jos...

...sinua jännittää mennä joogatunnille. Livetunnilla olet aina eturivin oppilas, mutta vain ohjaaja näkee sinut ja halutessasi voit myös laittaa kameran pois päältä tai joogata tallenteen tahtiin.

...haluat, etteivät treenisi ole paikkaan sidottuja. Yogaia + Manduka kulkee siellä missä sinäkin ja joogastudion voi pystyttää vaikkapa olkkariin, mökkilaiturille, työmatkalla hotellihuoneeseen tai lomamatkalla rannalle.

...kaipaat ohjausta, muttet pääse joogastudioille tai kuntokeskuksiin. Livetunnit ovat Yogaia + Mandukan ehdoton myyntivaltti.

...haluat kohtuuhintaisen joogakortin. Monilla studioilla jo yksi kerta maksaa saman verran kuin Yogaia + Mandukassa koko kuukausi.

Uuden Muusan lukijaetu: Kuukauden ilmainen Yogaia + Manduka -jäsenyys Kun liityt jäseneksi nyt, saat koodilla UUSIMUUSA ensimmäisen kuukauden ilmaiseksi. Jäsenyys jatkuu automaattisesti hintaan 19,99 eur/kk. Voit peruuttaa tilauksesi milloin haluat tai vaihtaa sen pidempikestoiseen, edullisempaan jäsenyysmalliin. Etu on voimassa kaikille uusille jäsenille helmikuun loppuun asti.

Pääset lunastamaan tarjouksen suoraan tästä linkistä: https://fi.yogaia.com/code/UUSIMUUSA

Teksti ja kuvat: Emmi-Liia Sjöholm