Kaikki ja vähän päälle microbladingista

Jotkut teistä saattavat tietää, että suhtaudun kulmakarvoihin erittäin vakavasti. Jo vuosia ennen kuin kulmakarvoista tuli meikkitrendien maailmassa tärkeät, minulla oli koneellani kansio, johon keräsin kulmakarvainspiraatiota (kyllä, tästä on niin kauan, ettei edes Pinterestiä ollut vielä keksitty). Kansiossa oli kuvia ainakin Ashley Olsenista ja Jennifer Connellysta. Olen myös juuri se hullu, joka kommentoi ihmisten selfieissä pääasiassa kulmakarvoja ja vaatii saada tietää kaikki tuotteet ja tekniikat, joilla ne on meikattu. Sanomattakin selvää, että kiinnostuin heti, kun kuulin ensimmäistä kertaa kulmakarvojen kestopigmentoinnista microbladingilla. En kuitenkaan uskaltautunut toimenpiteeseen, sillä  ystäväni kävi ensimmäisten joukossa microbladingissa ja kuvaili kokemansa tuskan niin yksityiskohtaisesti, että pelkkä ajatuskin pyörrytti. Itselläni kulmat ovat nimittäin todella herkät kivulle, itken jo pelkästä kulmien nyppimisestä pinseteillä.

microblading_ennen_jalkeen-e1511090458305.jpg

Kun sain mahdollisuuden testata microbladingia Rebel HelsinginReija Lommin ylistetyissä käsissä, tiesin, etten voinut jättää tilaisuutta käyttämättä. Nielin pelkoni ja istuin veitsen alle. Tässä jutussa kerron kaiken, mitä microbladingista pitää tietää.   Vasemmanpuoleisessa kuvassa olen juuri istunut (kaatosateessa rämmittyäni, kröhöm) Reijan hoitotuoliin. Oikeanpuolimmaisessa kuvassa valmiit, täysin parantuneet kulmat.

Mitä on microblading ja miten se tehdään?

Microblading on kestopigmentointitekniikka, jossa käytetään terää, joka koostuu 11-14 pienestä neulasta. Kulmat piirretään karva kerrallaan, jolloin lopputulos on erittäin luonnollinen. Pigmenttiväri viedään terällä ihon ylimpiin kerroksiin epidermiksen ja dermiksen väliin pienin viilloin.

Kulmat tehdään kahdessa eri osassa, sillä ensimmäisen kerran jälkeen iso osa väristä yleensä irtoaa. Tätä ei siis tarvitse säikähtää.

rebel-hki-9.jpg

Lopputulos kestää n. 1-2 vuotta ja haalistumisnopeus on yksilöllistä. Siihen vaikuttaa mm. ihotyypin rasvaisuus - kuivalla iholla väri pysyy yleensä pidempään.

Näyttääkö lopputulos luonnolliselta?

Tämä riippuu täysin tekijästä ja valitusta mallista. Suurin osa tekijöistä käyttää mallin suunnitteluun sabluunaa, mutta Reija piirtää kulmat vapaalla kädellä mukaillen asiakkaan luonnollisten kulmien muotoa. (Kenties juuri tästä syystä Reijalla käy asiakkaita Ruotsia ja Pohjois-Suomea myöten.) Tietysti on myös asiakkaan oma valinta, haluaako kulmista todella luonnolliset vai vahvemmin muotoillut "insta-kulmat".

Koska väri laitetaan kahdesti, jää lopputuloksen suhteen mukavasti pelivaraa. Reija kertoi tekevänsä mieluummin alussa hieman vaaleammat ja luonnollisemmat kulmat, sillä niitä voi toisella kerralla vielä tummentaa ja vahvistaa, jos asiakas haluaa sittenkin rohkeamman lopputuloksen.

Myös värin laittamisen aikana pysähdyimme monta kertaa katsomaan kulmia peilistä ja keskustelemaan muodosta ja koosta. Kulmat piirretään karva kerrallaan, joten toimenpiteessä on todella varaa hienosäätöön.

rebel-hki-2.jpg
rebel-hki-1.jpg

Omat kulmani ovat niin luonnolliset, että toistaiseksi kukaan ei ole tajunnut minun edes käyneen microbladingissa ennen kuin kerron asiasta. Jos haluan esimerkiksi juhliin dramaattisemman lookin, voin meikata pigmentoidut kulmat ihan siinä missä ennenkin.

Sattuuko se?

Lyhyesti: kyllä. Tosin vain hetken, eikä onneksi niin paljon kuin pelkäsin. Väriä laitetaan useampi kierros, ja vain ensimmäinen kierros täytyy tehdä ilman puudutusta. Se sattuu, eipä siitä pääse mihinkään. Tämän jälkeen puudutusaine imeytetään kulmiin ja loppu menee huomattavasti helpommin. Oikeastaan ikävintä sen jälkeen on neuloista kuuluva, rapsuttava ääni. Itse värin laittaminen ei kestä kovin pitkään, kulmien suunnittelu vie suurimman osan ajasta.

Oman kokemukseni mukaan kipuun auttoi kaikista parhaiten se, että muisti hengittää tasaisesti ja rauhallisesti. Reija antoi minulle myös pehmotiikerin, jota sain puristaa aina kun sattui! Muita yllättäviä fyysisiä tuntemuksia: nenä menee tukkoon, istumaan noustessa saattaa heikottaa.

rebel-hki-4.jpg

Reija on aivan ihana, sydämellinen tyyppi, mikä on itselleni tällaisissa jutuissa tärkeää. Jännitystä vähentää kummasti, jos tekijän seurassa on sellainen olo, että uskaltaa pyytää taukoa, nenäliinaa tai vaikka kiroilla jos siltä tuntuu. (Reija kuitenkin sanoi, että kukaan ei ole koskaan jättänyt kivun takia toimenpidettä kesken. Ärräpäitä sen sijaan on kuulemma kuultu...)

Kuinka kauan toipuminen kestää?

Itselläni kulmat olivat hyvät heti toimenpiteen jälkeen ja iho ei edes punoittanut kuin hiukan. Seuraavien 2-3 päivän aikana väri tummeni ja kulmat näyttivät vähän hassuilta, kunnes väri jälleen asettui ja lopputulos näytti hyvältä.

Reilun viikon ajan iho saattaa hilseillä ja ensimmäisen kerran jälkeen väriä myös irtoaa. Kulmia hoidetaan hoitovoiteella, ja lisäksi on vältettävä auringonottoa, saunomista, uimista ja hikiliikuntaa. Kaiken kaikkiaan paranemisprosessi oli yllättävän nopea eikä haitannut elämää juuri lainkaan niitä paria päivää lukuunottamatta, jolloin näytin siltä että olin vetänyt kulmat hiukan liian tummalla kynällä.

rebel-hki-6.jpg

Mitä se maksaa?

Rebel Helsingissä kulmien microblading maksaa tällä hetkellä synttärikampanjan ajan  300€ + vahvistuskäynti 100€ (normaalisti yht. 580€). Kampanjahinta on voimassa vuoden loppuun asti.

rebel-hki-8.jpg

Microblading ei ole ihan halpa operaatio, mutta lopputulos on sitten toki pitkäaikainen. Myös huono lopputulos kestää pitkään, joten kannattaa valita hyvin tarkkaan missä käy kulmansa laittamassa. Kysy suosituksia ja pyydä saada nähdä ennen-jälkeen-kuvia, ennen kuin annat kenenkään kestopigmentoida - kyseessä on sentään kasvot! Se lienee tämän jutun perusteella selvää, että itse uskallan suositella Rebeliä ja Reijaa kelle tahansa kiinnostuneelle.

Kannattiko?

KYLLÄ! Olen tänä syksynä ollut todella väsynyt ja todella kiireinen. Olen totta puhuen näyttänyt totaalisen nuutuneelta, mutta en ole löytänyt energiaa kaivaa meikkipussia aamuisin esille. Nyt naamassani on joka aamu valmiina ryhtiä tuovat raamit, mikä tekee ihmeitä myös meikittömälle naamalle. Kulmakarvojen merkitystä ei voi korostaa liikaa ainakaan omissa kasvoissani - ne avaavat katseen ja herättävät kasvot. Omat kasvoni ovat myös luonnostaan pelkkiä pehmeitä linjoja ilman lainkaan napakoita kulmia. Väitän, että vahvojen kulmakarvojen myötä kasvot näyttävät jotenkin tasapainoisemmilta.

Niinä aamuina kun jaksan meikata, pääsen uskomattoman helpolla - kulmakarvat kun ovat aina olleet se rutiinini eniten aikaa vievä osa. Meikkivoide, ripsiväri, sipaisu poskipunaa - viidessä minuutissa valmista.

Teksti: Eeva Kolu Kuvat: Emmi-Liia Sjöholm Rebel Helsinki tarjosi microbladingin.