Miehen tuoksu

En innostu useimmista naisten tuoksuista. Kevyet kukkaistuoksut ja raikkaat vesituoksut tuntuvat yhdentekeviltä. Haluan santelipuuta, vetiveriä, bergamottia ja pippuria. Siksi useimmat lempituoksuistani ovat miesten osastolta. Nämä kolme koukuttavaa tuoksua ovat täydellisiä lahjoja miehille, mutta toimivat yhtä upeasti naisen iholla.

Impattavan ihana: Terre d’Hermès

Tästä valtavasta putilosta tuli meillä kotona vähän kinaa. Minä ja mieheni halusimme molemmat sen omaksi tunnustuoksuksemme. Minä voitin. Useimmat lempituoksuni ovat sitruksisia. Niin myös tämä. Terre on yhdistelmä appelsiinia, patsulia ja raikkaita yrttejä.

Tuoksussa on jotain riippuvuutta aiheuttavaa. Sitä ei voi haistaa vain kerran. Kun nenä saa vainun Terrestä, sitä on pakko impata lisää. Eipä ihme, että sen voi haistaa todella monen karismaattisen pariisilainen ohikulkijan iholla. Rakastat tätä, jos pidät: uima-altaista, Caprin saaresta, vichy-vedestä, meksikolaisesta ruuasta, päiväkänneistä.

Seksipommin valinta: Victor&Rolf Spicebomb

Käytin Spicebomb-tuoksua yhden talven ajan. Jokaisissa muotibileissä ainakin yksi homomies halusi tietää, mitä tuoksua käytän. Käsikranaatin muotoinen tuoksu on todella maskuliinen: mausteinen, puinen, väkevä.

Naisen iholla se on todella lämmin. Se kutsuu taksin takapenkille, kynttiläillalliselle, peiton alle. Kaikista kokeilemistani hajuvesistä tämän jättämä tuoksumuisto on pysyvin. Spicebomb erottuu ja jää mieleen. Rakastat tätä, jos pidät: nepalilaisesta ruuasta, mustasta nahasta, punaviinistä, kashmir-huiveista, tupakoivista miehistä.

Vihreä ja väkevä: Eau de Cèdre Giorgio Armani

Pari vuotta sitten aloin etsiä täydellistä metsäistä tuoksua. Sellaista, jossa sekoittuvat mysteeri ja tervehenkisyys. Lopulta löysin Cèdren, tuoksun, joka sopii niin jupille kuin eräjormallekin. Pelkistetyssä vihreässä putilossa on seetriä, nahkaa ja mustaa teetä.

Cèdre tuoksuu samalta kuin jotkut överikalliit niche-hajuvedet. Siksi valitsimme sen Trendi-lehdessä vuoden 2016 parhaaksi miesten tuoksuksi. Parasta: pieni suihkaus pysyy iholla koko päivänä. Rakastat tätä, jos pidät: Twin Peaksista, parrakkaista miehistä, viskistä, tummasta kynsilakasta, moottorikelkkailusta.

Teksti: Jenna Kämäräinen
Kuva: Eeva Kolu
KauneusJenna Kämäräinen