Parhaat luonnolliset aurinkosuojat kasvoille

Yhteistyössä Naturelle

Nolottaa myöntää, mutta jopa vannoutuneena luonnonkosmetiikan käyttäjänä olen tosissani ottanut luonnonmukaiset aurinkovoiteet käyttöön vasta tänä kesänä (ihanaa, että toukokuussa voi jo täysin oikeutetusti puhua kesästä!). Syitä nihkeilyyni on ollut kaksi - aiemmat huonot kokemukset ja se, että matkustan lähes aina pelkillä käsimatkatavaroilla, joten en yleensä voi viedä omia aurinkorasvoja reissuun mukana. (Milloin ne lentomatkustamisen naurettavat nestesäännökset helpottavat?! Antakaa kun arvaan, että yhtäkään naista ei koskaan konsultoitu asiasta, kun rajoituksista päätettiin.)

spf8.jpg

Aurinkorasvat ovat kuitenkin yksi olennaisimmista asioista, joissa kannattaisi suosia luomua, joten tästedes lupaan pyhästi parantaa tapani. Kemialliseen suojaan perustuvista aurinkorasvoista - eli synteettisistä - voi imeytyä verenkiertoon hormonitoimintaa häiritseviä ftalaatteja. Lisäksi ne tuhoavat koralliriuttoja, joten oletettavasti ne eivät ole hyväksi ympäristölle muutenkaan. Luonnonmukaisissa aurinkorasvoissa suoja on kemiallisen sijaan fysikaalinen ja perustuu mineraaleihin. Siitä johtuu se, että vähän kömpelömmin formuloidut luomuaurinkorasvat jättävät usein iholle valkoisen kalvon. Samaisesta syystä minulla oli pitkään ajatus, että kaikki luomuaurinkorasvat ovat täysiä susia. Onneksi ajat ovat tässäkin asiassa muuttuneet.

spf2.jpg

Olen testannut viimeiset pari viikkoa erilaisia luomuaurinkorasvoja sekä Espanjassa että Suomessa, niin uima-altaalla, treeneissä ja terasseilla. Vinkkaan nyt suosikkini kasvoille tarkoitetuista tuotteista. On ollut erityinen ilo huomata, että varsinaisen auringonoton lisäksi luomupuolelta löytyy myös meikin alle erinomaisesti sopivia tuotteita, jotka eivät tunnu raskailta tai tuki ihoa päivittäisessäkään käytössä.

Päivittäiseen käyttöön ja meikin alle:

Hynt Beauty Sun Prep Broad Spectrum SPF30. Tämä tuote on sanalla sanoen aivan loistava. En uskaltanut edes toivoa, että löytäisin näin loistavan luonnollisen aurinkosuojan. Koostumus on aivan erilainen kuin missään muussa kokeilemassani luomuaurinkosuojassa. Tämä tuntuu ihan tavalliselta kevyeltä päivävoiteelta, levittyy loistavasti eikä jätä lainkaan valkoista kalvoa. Tuote sopii täydellisesti meikin alle eikä sotke ainakaan oman meikkivoiteeni tekstuuria tai sävyä mitenkään. Plussaa myös ihanasta tuoksusta, josta tulee jokin lapsuuden asia mieleen, mutta en ole vieläkään keksinyt mikä... Jos tästä tuotteesta saisi kunnolla pigmentoidun sävytetyn version, ei aamurutiinini juuri muuta enää kaipaisikaan (paitsi kahvia).

spf5.jpg

Kypris Pot of Shade - Heliotropic SPF Primer. SPF30:lla varustettu meikinpohjustusvoide, ja aivan mainio sellainen. Tällä saa todella hyvän pohjan meikkivoiteelle. Tämä tekee ihosta samettimaisen, ei kuitenkaan mattaista vaan himmeästi hehkuvan. Koostumuksessa on myös probiootteja, rauhoittavaa merilevää sekä tietenkin kosteuttavia kasviöljyjä. Luonnonkosmetiikalle epätyypillisesti tämä tuote ei tuoksu juuri miltään eikä sisällä lainkaan eteerisiä öljyjä, joten se sopii täydellisesti herkälle iholle ja tuoksuja karsastavalle.

Kevyesti sävytetty

Juice Beauty Stem Cellular CC Cream.Oikeaoppisen CC-voiteen tapaan Juice Beautyn voide sävyttää ja häivyttää pienet virheet, hoitaa ihoa sekä suojaa auringolta. Erinomainen vaihtoehto niille, jotka tykkäävät etenkin kesällä päästä mahdollisimman helpolla. Tätä nassuun, sipaus huulipunaa, aurinkolasit päähän ja täydellinen kesälook on valmis. Juice Beautylle tyypillisesti tämäkin tuote sisältää runsaasti ihoa uudistavia antioksidantteja sekä hoitavia kasviöljyjä. Kuten muutkin Stem Cellular-sarjan tuotteet, myös tämä tuote on suunniteltu erityisesti ikääntyvälle iholle, mutta käy toki hyvin myös nuoremmille.

spf4.jpg

Voiteesta on saatavilla viisi sävyä, joista itse vaaleana mutta aavistuksen oliivipigmenttisenä käytän sävyä Desert Glow. Tiedoksi runsasta pigmenttiä kaipaaville. tuote on nimenomaan sävyttävä ja suojaava päivävoide, eli ei peittävyydeltään vastaa meikkivoidetta. 

Kätevä käsilaukussa

Lovefresh Sun Stick.Edullinen, pienikokoinen ja kevyt aurinkosuojapuikko, joka kulkee näppärästi mukana vaikka taskussa. Tämä pelasti nenäni ja olkapääni palamiselta Espanjan reissulla. Tuote kannattaa ensin pyyhkäistä stickistä haluttuun kohtaan ja sen jälkeen vielä levittää sormilla. Tästä jää iholle kevyt valkoinen kalvo, joten suosittelen käyttämään koko kasvoille jotain muuta ja pitämään tätä mukana siltä varalta, että aurinkosuojaa täytyy lisätä liikkeellä ollessa. Erityisen hyvä vaelluksille, retkille ja treeneihin!

Vartalolle tarkoitettujen tuotteiden testailuni jatkuu vielä, joten niistä kenties lisää myöhemmin. Nyt toivotaan vain aurinkoisten päivien jatkuvan, I just can't get enough. 

Teksti & kuvat: Eeva Kolu