Simppelimpi meikkipussi

meikit.jpg

Yksinkertaistaminen on iskenyt täysillä myös kauneusrutiineihini. Useina aamuina jätän meikkaamatta, koska en vaan jaksa etsiä, kaivella, avata ja sulkea tuhatta eri purkkia. Kuitenkin minusta on toki mukavampaa kohdata maailma pienen ehostuksen kera. Hiffasin siis, että jos voisin vähentää arkimeikkirutiinissa käyttämieni tuotteiden määrää, kävelisin takuulla useammin ulko-ovesta posket punattuina.

Jonkun muunkin on täytynyt ajatella tätä, tuumasin. On oltava yksi paletti, jossa on kaikki mitä arkimeikkiin tarvitaan. Öö... ei. Kaupat pursuavat paletteja, joissa on kuusi erilaista korostusväriä. Tai 25 luomiväriä. Mutta että perusjutut samassa paletissa? No, bisneksen kannalta on varmasti kannattavaa myydä isoja paletteja joista tulee käytettyä yhtä sävyä.

IMG_4427.jpg

.Lopulta löysin yhden paletin, joka jotakuinkin vastasi tarpeitani. Charlotte Tilburyn Instant Look -paletissa on kolme luomiväriä, kaksi poskipunaa, aurinkopuuteri ja korostusväri. Charlotte Tilburya ei myydä Suomessa, mutta merkin oma nettikauppa toimittaa tännekin. Tilasin paletin neutraaleimmassa sävyssä Natural Beauty ja kyllä vain, sen ansiosta olen taas innostunut meikkaamaan aamuisin.

Paletissa on kolme luomivärisävyä, kaksi poskipunaa, aurinkopuuteri ja korostusväri. Meikkipohja, peitevoide ja ripsiväri täytyy siis edelleen kaivella meikkipussin pohjalta, mikä sopii hyvin, koska olen niiden suhteen todella nirso. Paletin aurinkopuuteri sisältää pienen määrän shimmeriä, mutta toimii hyvin varjostuksissakin - ja tosi kylmää sävyä kaipaava voisi käyttää varjostuksiin myös tumminta luomivärin sävyä. Kaikkien tuotteiden pigmentti ja levittyvyys on aivan mainio.

Luonnonkosmetiikan puolella vaihtoehto olisi täydellisistä huulipunistaan tunnetun Kjaer WeisinThe Collector's Kit -paletti, johon voi itse valita haluamansa tuotteet (tämä peittoaa Tilburyn siinä mielessä, että palettiin voi valita myös meikkipohjan, peitevoiteen ja huulisävytteen). Tällä erää paletin hinta oli kuitenkin hieman liian suolainen jopa minulle, joka olen usein valmis maksamaan kosmetiikasta höpsöjä summia. Himotus-listalle se kuitenkin jäi.

Itse kustomoitavia luomiväripaletteja löytyy moneltakin merkiltä, mutta paletit joihin saisi erilaisia tuotteita ovat harvemmassa. Yksi edullinen vaihtoehto on Makeup Geek, joka myy luomivärejä, poskipunia ja varjostusvärejä nappeina, jotka voi itse järkkäillä joko sarjan omaan Travel Vault -palettiin tai esim. magneetilla toimivaanZ Paletteen. Tätä harkitsin ensin, mutta eurooppalaisella jälleenmyyjällä BeautyBaylla näyttää jatkuvasti olevan loppu iso osa käytännöllisistä arkimeikkisävyistä. Sitä paitsi tuo sävyjen loputon määrä ja valinnanvaikeus oli sitten lopulta hieman yksinkertaistamispyrkimystä vastaan!

Muokkailen tällä hetkellä myös ihonhoitorutiineja simppelimpään suuntaan, niistä ehkä lisää toiste.

Teksti & kuvat: Eeva Kolu