Yüli Skincare: ei mitään keijukaisjuttuja

   Yhteistyössä Naturelle

Ai että, just nyt kelpaa olla luonnonkosmetiikan käyttäjä ja purkkihifistelijä. Ne ajat ovat lopullisesti ohi, kun piti valita kahden ankean vaihtoehdon väliltä se vähemmän ankea. Muutamia vuosia sitten Suomeen alkoi rantautua kiinnostavia luksusluonnonkosmetiikkasarjoja, ja nyt eletään sitten varmaan luonnonkosmetiikan valloituksen kolmatta aaltoa. Tällä hetkellä nimittäin maailmalta lipuu toinen toistaan kiinnostavampia niche-sarjoja, ja valinnanvaraa on niin ayurvedaan hurahtaneille, tiedefriikeille kuin vaikka kristallien parantaviin voimiin uskoville.

Toivotan itse kaikenlaiset sarjat tervetulleiksi, mutta toki uutuudenviehätyksen ja villien lupausten keskellä on syytä pitää pää kylmänä, lukea raaka-aineluettelo huolella ja ottaa selvää tuotteiden tuotantomenetelmistä.

yuli2.jpg

Viime viikot olen testaillut Suomessa ihan hiljattain lanseerattua Yüli Skincarea, joka on niche-sarjoista selkeämmin sitä tieteeseen luottavaa osastoa. Sarjan on perustanut amerikkalainen kemisti Yun Li, jolla on luonnonkosmetiikkamoguleille kovin tyypillinen tausta: vuosikausia kestänyt kamppailu aknen kanssa.Sarja ei ole edullinen, mutta tässä tapauksessa hinta vaikuttaa perustellulta. Fokuksessa ovat mahdollisimman laadukkaat, tuoreet ja aktiiviset raaka-aineet, joista ison osan yritys viljelee ja prosessoi itse. Ja toden totta, Yülin tuotteet ovat melkoisen tymäkkää tavaraa. Jo pelkästään pulloja haistamalla voi päätellä, että nyt ei pelata muutamalla kivalla kasviöljyllä, ja INCIen tutkiminen vahvistaa uumoilut. (Yülin tuotteiden tuoksu onkin varmasti juttu, joka jakaa mielipiteitä - itse tykästyin tuotteiden rohdosmaiseen tuoksuun, joka tuo mieleen poppamiehen keitokset.)

yuli3.jpg

Sarja on sopivan kompakti: yksi putsari, kolme kasvovettä, hoitoneste eli "kauneusnektari", neljä seerumia, naamio ja vartaloöljy.Cell Prefecto PM -seerumin erikoinen koostumus. Sakka kuulemma vaikuttaa tuotteen tehokkuuden säilymiseen.

Tuote, jota itse odotin ylivoimaisesti eniten: jonkin sortin kulttisuosiota nauttiva Cell Perfecto PM -seerumi, joka on suunniteltu erityisesti liikapigmentaation, aknearpien, pigmenttiläiskien ja muiden värivirheiden hoitoon. Niitähän täältä löytyy! Seerumin kiinnostavin ainesosa on gotu kola, joka sisältää asiatikodeja, joilla on ainakin joidenkin lähteiden mukaan suotuisa vaikutus ihon kollageenituotantoon ja siten arpikudoksen paranemiseen. Tämän perusteella Cell Perfecton teho ei siis perustuisi vain arpia vaalentaviin, vaan myös aktiivisesti arpikudosta parantaviin ainesosiin. Toki gotu kolan lisäksi pullo sisältää melkoisen cocktailin muitakin tehokkaasti puhdistavia, uudistavia sekä melaniinintuotantoa tasapainottavia aineita.

Olen itse erityisen innoissani siitä, että Cell Perfecto PM lupaa hoitaa ja haalentaa arpia ilman happoja tai muita rajusti kuorivia ainesosia.En ole nimittäin täysin vakuuttunut siitä, kuinka hyväksi jatkuva tehokkaiden happojen käyttö lopulta iholle on.

yuli5.jpg

Olen käyttänyt tuotetta vasta pari viikkoa, mutta tähän mennessä tuote vaikuttaa erittäin lupaavalta. Tätä seerumia käytetään vain iltaisin, ja käytän sitä ainoastaan liikapigmentaatiosta ja arvista kärsiville alueille.Tässä muutama muu kiinnostava nosto Yülin valikoimasta: 

Kaikille ihotyypeille sopiva Halcyon Cleanser-puhdistusemulsio on unelmatuote niille, jotka pitävät ohuista, geelimäisistä putsareista. Tuotteen koostumus on luonnonkosmetiikan maailmassa hyvinkin poikkeava, eli jos et ole paksujen emulsioiden ja puhdistusöljyjen ystävä, suosittelen lämpimästi tutustumaan tähän! (Itsehän luovun paksusta öljyputsaristani vasta kun se revitään kuolonkankeista sormistani.)

yuli4.jpg

Kasvovesistä omansa on ikääntyvälle/kuivalle iholle, herkälle iholle sekä epäpuhtaalle iholle. Itse testasin viimeisintä, puhdistavaa Panacea Elixiriä. INCI tekee vaikutuksen: mukana on puhdistavien raaka-aineiden lisäksi myös rauhoittavia, uudistavia ja kosteuttavia ainesosia. Tämä EI siis ole yksi niistä kauhistuksista, joita meille näppynaamoille usein tyrkytetään - sellainen kasvovesi, joka imaisee iholta viimeisenkin kosteuden ja jättää ihanasti "puhdistetun" (eli rääkätyn) ihon hehkuvan punaiseksi. Suihkutan eliksiirin ensin kasvoille ja sen jälkeen vielä taputtelen kämmenillä iholle imeytymisen aktivoimiseksi.Cell Perfecto PM:n lisäksi käytän myös toista Yülin neljästä seerumista, nimittäin kuivalle ja ikääntyvälle iholle tarkoitettua Modern Alchemistia). Arpien ja epäpuhtauksien lisäksi ihoni on myös kuiva ja osoittaa ravinteiden ja kosteuden puutteen välittömästi otsajuonteiden muodossa. INCI on melkoinen pläjäys, ja läsnä ovat kaikki anti-age-ihonhoidon superstarat: retinoidit, lipidit, koentsyymi Q10, resveratrolit, flavonoidit, ja kasvisterolit. Ihan hengästyttää. Lisäksi seerumi sisältää läkähdyttävän määrän erilaisia ravitsevia kasviöljyjä ja -uutteita.

Mielenkiintoista on se, että Yülin sarjasta ei löydy lainkaan kosteusvoidetta. Oma ihoni tuntuu ainakin vielä näin viileällä ilmalla kaipaavan ohuen kosteusvoiteen öljymäisen Modern Alchemistin päälle. Sepä ei ole ongelma, sillä tapoihini kuuluu muutenkin miksata eri sarjojen tuotteita.

Kenelle suosittelisin Yülia? Kaikille, jotka haluavat kosmetiikaltaan ennen kaikkea tehoa tiiviissä muodossa keijukaisjuttujen ja hemmotteluhattaran sijaan. Ja etenkin niille, jotka kärsivät liikapigmentaatiosta ja aknearvista. Sarja vaikuttaa ottavan myös anti age -näkökulman varsin tosissaan!

Teksti & kuvat: Eeva Kolu