Kämpin baari on mielentila

Tehän tiedätte sen tunteen, jonka tavoittaa usein lomalla. Sitä istuu jossakin leppoisassa kahvilassa Berliinissä tai ylellisessä hotelli-loungessa Pariisissa. Makoilee aurinkoisella terassilla Caprilla tai lämpimässä ulkoilma-altaassa Alpeilla. Ja tuntee sen tunteen. Sen valoisan ja vapaan mielentilan, jossa kaikki upea on mahdollista, suorastaan todennäköistä. Jopa ne hankalimmat työasiat ja kodin rempparatkaisut alkavat näyttää lupaavilta pienen matkan päästä. Mieleen loikkaa loistava idea toisensa jälkeen. Keho on rentoutunut.

huhti20-3-of-11-2-1.jpg

Hotelli Kämpin baari on ainoa paikka, jossa saavutan tuon lomalaisen kirkasotsaisen tunteen silloinkin, kun en ole lomalla. Jos elämä alkaa tuntua turhan arkiselta, menen sinne ystävän kanssa drinkille ja snackseille. Kun kaupunki näyttää tylsät kasvonsa, juon siellä päiväkahvit mahtipontisesta hopeakannusta. Jos palaveriin kaivataan kohottavaa tunnelmaa, siirrän sen Kämpin baariin.

Se on lempipaikkani tehdä haastatteluita ja viettää ylimääräinen puolituntinen tapaamisten välissä. Jos saisin päättää, tutkisin ja täyttäisin kalenteriani ainoastaan siellä, jykevässä lempituolissani ikkunan vieressä.

kamp-1-of-1.jpg

Olen melkein aina tehokas. Seesteinen olen vain silloin tällöin. Kämpin baarissa osaan olla molempia, vieläpä samanaikaisesti.

Hotelli Kämp, Pohjoisesplanadi, 29, Helsinki.

Teksti: Jenna Kämäräinen Kuvat: Eeva Kolu