Rakas joulupukki

Yhteistyössä Stockmann

joulutoiveet-1-of-8.jpg

Loppuviikko Uudessa Muusassa on omistettu jouluvalmisteluille - ja lahjoille. Päätimme ottaa viikon keskelle hetken haaveilulle ja kirjoittaa joulupukille. Jutun lopussa on muuten aika mainio alekoodi Stockalle, jos olet vielä lahjoja vailla! "Minulla on unelma: tulla teeihmiseksi. Kävelen aika usein yhden helsinkiläisen teehuoneen läpi ja katselen ihaillen sisään. Ollapa sellainen tyyppi, joka hauduttelee täydellistä.kupposta samalla kun mumisee zen-arvoituksia ja katselee ikkunasta vuodenaikojen vaihtelua (itse juon vain pussiteetä ja sitäkin samalla kun tuijotan Riverdalea). Olen monesti meinannut kävellä teehuoneeseen sisään ostamaan jotain hienoa teetä, mutta sitten muistan, että ei ole mitään, millä voisin keittää sen.

joulutoiveet-2-of-8.jpg
joulutoiveet-3-of-8.jpg
joulutoiveet-6-of-8.jpg
joulutoiveet-4-of-8.jpg

Konmaritin muutossa ärsyttävän lonksuvan teepannuni eikä eteeni ole vielä tullut täydellisesti käteen sopivaa pannua. Eva Solon teepannussa on kauniin pelkistetty muotoilu ja mikä tärkeintä - tukeva kahva sivussa. (Hermo menee niiden kiikkerien kahvojen kanssa!) Ehkä tee voisi olla uusi harrastukseni vuodelle 2018? Ja koska olen ennen muuta välineurheilija, nuo Ferm Livingin tuoksukynttilät keraamisissa kipoissa sopisivat hyvin uuden teeharrastukseni tueksi." -Eeva"Kuten koko maailma viimeistään nyt tietää, olen juuri muuttanut. Joululahjahaaveeni - kuten oikeastaan kaikki muutkin ajatukseni - pyörivät lähinnä kodin ympärillä. Uudessa asunnossani on hyvin, hyyyyvin kuiva sisäilma, minkä vuoksi nenä, silmät ja iho ovat tuskallisen kuivat. Stadler Formin Anton on tyylikkäin (lue: huomaamattomin) ilmankostutin, johon olen törmännyt. Halutessaan sitä voi käyttää myös aromadiffuuserina. Paremmin voiva iho ja laventelin tuoksuinen huoneilma? Jees pliis." - Eeva"Tykkään saada lahjaksi "upgreidattuja" versioita perusarkisista esineistä. Haluaisin, että kaikki arkiset esineeni olisivat miellyttäviä käyttää, tuntuisivat kädessä hyviltä ja näyttäisivät niin näteiltä, ettei haittaa, vaikka ne joskus unohtuvatkin lojumaan väärille paikoille. Iris Hantverkin tuotteet ovat juuri sellaisia. Sitä paitsi fanitan yritystä muutenkin - kaikki tuotteet ovat näkövammaisten käsin valmistamia Ruotsissa, ja yritys käyttää hyviä luonnonmateriaaleja. Pukki hoi: kotini tarvitsisi ainakin tiskiharjan, rikkasetin, pehmeän kylpyharjan ja vessaharjan." - Eeva"Okei, kliseisin joululahja ikinä, mutta silti niin kovin tarpeellinen ja toivottu: tohvelit ja pyjama. Tänä jouluna toivoisin laadukkaat tohvelit, jotta seuraavana jouluna ei taas tarvitsisi toivoa uutta paria. Shepherdin tohvelit ovat aitoa lampaankarvaa, pehmeät ja lämpimät, ja vaikuttavat hyvin tehdyiltä. Silkkipyjama on ikuisuushaaveeni. Ylellinen materiaali yhdistettynä klassiseen unisex-malliin on kombo, joka olisi yhtä kotonaan helsinkiläisessä kaksiossa kuin englantilaisessa maaseutulinnassakin (kyllä, olen juuri aloittanut The Crownin katsomisen).

joulutoiveet-7-of-8.jpg

(Ja kun nyt lämpimät jalat tulivat puheeksi - pukki voisi ilahduttaa sekä minua että koiraani jokaisen koiranomistajan must-varusteella eli Sorelin talvikengillä. Kyllä kelpaisi kahlata läpi lumen, loskan ja kuran jalat kuivina.)" - Eeva "Uusi paistipannu on ollut jo pitkään ostoslistallani. Nykyiseen palaa kananmunat kiinni, eikä se kestä pesua astianpesukoneessa. Tarttumaton Scanpanin ceramic titanium -pinnoite kuulostaa juuri sopivan helppohoitoiselta minulle. Astianpesukoneen lisäksi pinta kestää metallisia keittiötyövälineitä ja uunia. (Oikeastaan haluaisin myös yhdistelmäuunin, jossa on mikro samassa masiinassa, mutten kehtaa toivoa niin kallista lahjaa keltään. Kyllä, olen lapsen myötä taipumassa myös mikroihmiseksi 22 vuoden jälkeen.)" - Emmi-Liia

foreo-2.jpg
joulutoiveet-8-of-8.jpg

" Meillä on ollut jo pitkään sähköhammasharja, mutta se alkaa tulla tiensä päähän. Akku loppuu kesken harjauksen, vaikka hammasharja nököttäisi telineessään latautumassa päivin ja öin. Kaiken kukkuraksi hammaslääkärini kertoi minun harjanneen hampaitani sillä väärin kaikki nämä vuodet. Harjas pyörii itsensä ympäri, joten sitä kuuluisi pitää paikoillaan yhden hampaan kohdalla kerrallaan. Mutta minä tykkään tehdä harjaavaa liikettä! Foreon ISSA Hybrid -sähköhammasharjaa käytetään kuin tavallista hammasharjaa (eli harjataan ees taas), mutta lisäksi se värähtelee 11000 kertaa minuutissa, mikä poistaa ja hajottaa plakkia tehokkaasti. Akun luvataan kestävän puoli vuotta yhdellä tunnin latauksella! Tämän sähköhammasharjan pakkaa helposti mukaan matkalle. Hammasharjaa saa pinkin lisäksi mustana, sinisenä ja mintunvihreänä." - Emmi-Liia"Viimeinen lahjavinkki liittyy alkuvuoden treenilupauksiin. Kuljetan urheiluvaatteitani kangaskassissa. Tai siis lähinnä säilytän niitä siinä, olenhan maailman laiskin kuntosalikävijä, mutta säästän sen tarinan tuonnemmaksi. Tyylikäs treenikassi on helpompi ostaa toiselle lahjaksi kuin juoksulenkkarit tai trikoot. Adidas by Stella McCartneyn kassi on stailin lisäksi käytännöllinen, sillä pohjassa ovat piilossa lenksut, joihin joogamaton saa näppärästi kiinni. Vielä kun voisi toivoa lahjaksi roppakaupalla liikuntamotivaatiota." - Emmi-Liia

Menossa jouluostoksille? Lukijamme saavat 20 % alennuksen Stockmannin verkkokaupassa käyttämällä koodia UUSIMUUSA20 . Alennus koskee kertaostosta, eli voit tilata vaikka kaikki joulun lahjat kerralla alennetulla hinnalla (voimassa 17.12. asti, ks. rajoitukset). Lahjat ehtivät perille jouluksi, kun tilaat ne 18.12. mennessä. Meidän suosikkituotteemme on kerätty tänne, mutta alennus koskee siis koko verkkokaupan normaalihintaista valikoimaa. Ho ho ho!

Teksti ja kuvat: Eeva Kolu & Emmi-Liia Sjöholm