Ihan naurettavaa!

Kukaan ei pääse polttareihisi. Miehesi treenaa triathloniin ja etenee uralla samalla, kun sinä lähinnä juot skumppaa ja lihot tasaista tahtia. Äitisi heittäytyy mahdottomaksi marttyyriksi. Ystäväsi lesoaa täydellä kalenterillaan, kun sinä olet käytännössä työtön. Pieraiset joogassa. Ei paljon naurata. Paitsi jos aiheita käsittelevät Suomen hauskimmat ihmiset, Siskonpedin Pirjo Heikkilä, Niina Lahtinen, Krisse Salminen ja Sanna Stellan.

Viikko sitten istuimme Eevan kanssa palaverissa. Hän totesi muina naisina, ettei ole katsonut koskaan hehkuttamaani sarjaa. Siis hetkonen, anteeksi mitä? Olisi tehnyt mieli keskeyttää palaveri ja passittaa Eeva saman tien kotiin Yle Areenan ääreen. Sieltä voi katsoa Siskonpedin kahden tuotantokauden kaikki jaksot. Olen nauranut ne kaikki läpi kymmeniä kertoja. Nyt lähettelen parhaita paloja työkavereille, perheenjäsenille ja ystäville.

Ai miksi? Siskonpeti repii päivänvaloon sellaisia häpeän, kateuden ja huonommuuden tunteita ja tilanteita, joita en ole edes tajunnut ajatella. Ja minä olen sentään ajatellut niitä paljon. Fanitan sarjaa niin täysillä, että aina kun törmään ratikassa Pirjo Heikkilään, menen ihan hämilleni. Seuraavalla kerralla aion antaa seisoma-aplodit.

Siskonpeti on vähän niin kuin jääkaapissa odottava pullo lempiskumppaa. Ei paljon ahdista pimeys, kylmyys ja lähestyvä kaamosmasennus, kun tietää, että se on siellä.

KATSO! KATSO! KATSO!

Teksti: Jenna Kämäräinen
Kuva: YLE