Pääsiäinen sohvalla

Unohdetaan salajuonet, tarkka-ampujat ja veriset perheriidat. Hylätään hetkeksi tosielämään perustuvat traagiset dokkarit, monitasoiset taide-elokuvat ja hengästyttävät trillerit. Pistetään niiden sijaan pyörimään jotain iloluontoista. Otetaan rennosti. Nauretaan. Tässä Uuden Muusan suositukset hyvän mielen sohvamaratoniin:

jotainannettavaa.jpg

Esteetikon päiväuni: Something's Gotta Give (2003)

"Näyttäisi vahvasti siltä, että samaistun nykyään lähinnä yli viisikymppisiin. Katsoin nimittäin pitkästä aikaa Something's Gotta Give -leffan ja olin vaikuttunut. Halusin tismalleen samanlaisen talon, asun ja ruokavalion kuin Diane Keatonin esittämällä päähahmolla. Isot sohvat ja ikkunat, vitivalkoisia pooloja, neuleita ja liehuhousuja, kolmioleipiä lounaaksi ja lättyjä keskellä yötä. Hahmon maku on niin korkealuokkainen, etten suoraan sanottuna ymmärrä, mitä hän näkee sarjan miespäähahmossa, Jack Nicholsonin esittämässä nuhjakkeessa." - Jenna (Katsottavissa Netflixissä) 

graceandfrankie.jpg

Parasta päiväkänniseuraa: Grace and Frankie (2015 –)

"Katsoisin melkeinpä mitä tahansa sarjaa, joka sijoittuu ylelliseen huvilaan meren rannalla. Loistopuitteet ovat silti vain sivuseikka Netflixin hykerryttävässä Grace and Frankie -sarjassa. Se kuvaa kahta eläkeikäistä kämppistä, joiden sekoilu tuntuu todella viihdyttävältä, mutta samalla melko uskottavalta. Ikäihmisten deittailua, pari tiukkaa päivädrinksua, loistavia liikeideoita, nahistelua jälkikasvun kanssa. Jep, juuri tuolta tulevaisuuteni näyttää, jos hyvin käy. " - Jenna (Katsottavissa Netflixissä) 

Kahvilla kaverin kanssa: Please Like Me (2013-2016)

please-like-me-e1492145343905.jpg

"Australialainen draamakomediasarja Please Like Me on kuin päiväkahvit ystävän kanssa: kotoisan lämmin fiilis, tasaisin väliajoin naurattaa, huumori on toisinaan epäkorrektia eikä mikään ole täydellistä. Hahmot ovat ärsyttäviä, välillä pöyristyttävän itsekkäitä, ja juuri siksi inhimillisyydessään rakastettavia. Sarja käsittelee televisiossa ennennäkemättömän hienosti esimerkiksi mielenterveyttä. Lisäksi sarjan luojan ja pääosan esittäjän Josh Thomasin koira John on kaikkien aikojen paras tv-koira." - Eeva (Katsottavissa Netflixissä) 

hannah.jpg

Ärsyttävän inhimillinen: Hannah ja sisaret (1986)

"Woody Allen on rasittava nihilisti. Silti rakastan useimpia hänen elokuviaan. Hannah ja sisaret on niistä suosikkini. Ihmiset ovat usein aika pöljiä. Elämä on välillä todella epäreilua. Molemmille faktoille on ihan terveellistä osata nauraa. Ihastumisen tunteeseen eksyneissä aikuisissa miehissä on jotain todella liikuttavaa, jotain sellaista koomista, jonka Allen osaa ikuistaa kaikista parhaiten. Hannah ja sisaret kerää myös tyylipisteet. Joka kolmannessa kohtauksessa leffan hahmot on puettu täydellisiin kamelitakkeihin, kauluspaitoihin ja neuleisiin."- Jenna

Rakkaudella San Franciscosta: Looking (2014-2015)

looking.png

"San Franciscon homopiireihin sijoittuva Looking on yksinkertaisesti ihana sarja. Hahmot ovat pelkoineen ja epävarmuuksineen realistisia ja hahmojen välinen ystävyys on hienosti kuvattu. Soundtrack on upea ja näyttelijät huippuja. Hitaasti täyteen mittaansa kasvava sarja antaa vihdoin myös tv:n homohahmoille mahdollisuuden olla ihan kokonaisia ihmisiä, joita määrittää muukin kuin seksuaalisuus. Richie on yksi lempihahmoistani tv:ssä ikinä - muistutus siitä, miten ihmeellinen on ihminen, joka on täysin sinut itsensä ja valintojensa kanssa eikä kaipaa varmistusta muilta." - Eeva (Katsottavissa HBO Nordicissa ja Yle Areenassa. Sarjan jatkoksi on tehty myös leffa vuonna 2016.) 

Teksti: Eeva Kolu ja Jenna Kämäräinen Kuvat: Netflix, HBO Nordic ja leffayhtiöt