Kesä se on loppukesäkin

Huolestuttavan moni ihminen on toivottanut minulle hyvää syksyä viimeisen parin viikon aikana. Niinä hetkinä hätäännyn hieman. Onhan vielä kesä, onhan? Vilkaisen ympärilleni. Tarkistan kalenterin. Kyllä, on vielä kesä.

(Okei, on kylmä - mutta niin oli heinäkuussakin... ja kesäkuussa.)

Suomen kesä on lyhyt, mutta me suomalaiset haluamme tehdä siitä vieläkin lyhyemmän puhumalla elokuusta syksynä. Olen pahoillani, syksyloverit, mutta sitä minä ja varvastossuni emme voi hyväksyä.

loppukesa-1-of-2.jpg

Emme, vaikka uudet perunat alkavat päivä päivältä olla suurempia ja paksukuorisempia ja vaikka nytkin työhuoneeni ikkunan alla juoksee lauma koululaisia liikkatunnilla. Ja vaikka viime yönä huomasin, että alkaa oikeastaan olla liian viileää nukkua kaikki ikkunat ja ovet auki. Eipä kuitenkaan mennä asioiden edelle. Nautitaan loppukesästä sellaisena kuin se on - kesän loppuna, ei syksynä. On vielä marjoja ja herneitä. Pellot ovat edelleen täynnä kukkia. Aurinkoisena päivänä roseeviini terassilla on edelleen oikea valinta. Useimpina päivinä t-paita riittää edelleen. Enkä ole täysin luopunut toivosta, että helleaalto valtaa vielä Suomen.

Tämä viikko Uudessa Muusassa on omistettu loppukesän ihanuuksille. Kokkaamme kesän viimeiset herneet, fiilistelemme sesongin olennaisinta kukkaa ja esittelemme vaatteen, joka kuljettaa sinut loppukesästä syksyyn ja talveen.

Teksti: Eeva Kolu

Eeva Kolukesä