Palaverikutsu: Nähdään kynttilän valossa

Oma elämä tulee helposti jaettua kahteen erilliseen osaan: tylsään perusarkeen ja ylellisiin erikoistilanteisiin. Niin sitä siinä sitten kärsii aamubussista ja kokouksesta toiseen. Syö aamuisin sitä samaa kuivaa leipää ja juo monta kertaa päivässä sitä pahaa työpaikan kahvia. Istuu samojen ihmisten kanssa samoissa tylsissä tiloissa, kasvoilla se sama perusilme. Makaa sohvalla niissä samoissa college-housuissa (jo kuudetta vuotta putkeen) ja katsoo Netflixistä niitä samoja sarjoja, jotka näki ensimmäisen kerran jo 90-luvulla.

Sitten avaa perjantai-illalla skumppapullon. Vihdoin! POKS! Elämä voi alkaa! Sitten sitä laittaa kerrankin kunnolla silmämeikkiä, ehkä jopa huulipunaa. Ostaa kukkia. Ja sitä vähän kallimpaa tuoretta leipää. Mehuakin. Soittaa äidille ja parhaalle ystävälle. Sytyttää kynttilät, käy saunassa tai kylvyssä. Tuntee elävänsä.

PASKAA, sanon minä. Tai siis huudan. On ihan typerää tunkea itsensä arkikomeroon ja päästä sieltä ulos vain silloin tällöin.

Uusi Muusa on vahvasti aistillisuuden asialla. Varsinkin talvella näemme ihan tosissamme vaivaa sen eteen, että elämä olisi nautinnollista joka päivä. Jopa maanantaina.

Siksi kokoonnumme usein keskellä päivää viinin äärelle. Ostamme lähinnä kashmiria ja kalleinta skumppaa, johon on varaa. Kun yksi meistä alkaa hakata läppäriä liian tosissaan, toinen vaatii, että laitamme sensuellin biisilistan soimaan. Syömme vain herkullisia asioita. Kuljemme ratikalla tai Uberilla, jos ulkona on liian ankeaa tai kylmää.

Uusin aistikkaan arjen keksintömme on kynttiläpalaverit. Se on helpoin ja halvin tapa tunnelmoida keskellä työpäivää. Ensin laitetaan muutama kynttilä palamaan. Sitten sammutetaan kaikki valot.  Tunnelmallinen palaveri voi alkaa.

Ai onko toimistollanne kynttiläkielto? Siinä tapauksessa neukkarin ovi ja sälekaihtimet kiinni! Tuollaisen toimistokurin keskellä olette kynttiläpalsunne ansainneet.

Tällä viikolla vietämme Uudessa Muusassa valoviikkoa. Tuomme valoa poskipäille, persoonaan ja keskelle pimeää kämppää. Mietimme, millainen kuultovoide pitäisi valita ja mikä tekee ihmisestä valovoimaisen. Lisäksi pohdimme, miksi tuoksukynttilät ovat niin helkkarin kalliita.

Valoa kansalle! Tapani Kansalle (onhan hän sentään vielä elossa?) ja meille muillekin.

Teksti: Jenna Kämäräinen
Kuva: Katja Kokko
Jenna Kämäräinen