Nyt juhlitaan, onhan marraskuu

On maanantaiaamu ja marraskuu, toisin sanoen kaksi kaikkien suosikkiasiaa samassa paketissa. Siksi juuri nyt on loistava aika miettiä bileitä: Tänään starttaa Uuden Muusan juhlaviikko! Toiveeni sinulle, rakas lukija, on jakaa kanssasi muutama viisaus, jotka olen oppinut ahkerana juhlijana. Kenties suljet ne mieleesi kimaltelevassa kirjekuorilaukussa ja kaivat ne sopivan hetken tullen esiin.

1. Jokainen tarvitsee yhden asusteen, joka vie välittömästi arjen yläpuolelle. (Erityisen tärkeää, jos olet minimalistityyppi, joka käyttää samoja mustia mekkoja niin töissä kuin bileissä.) Taikaesineesi voi olla pieni laukku, korvikset, kengät tai vaikka huulipuna. Tärkeintä on, että se on selvästi erilainen kuin tyylisi muuten. Oma taikakoruni on YSL:n iso cocktail-sormus, jonka löysin kerran kirpparilta. Saan siitä aina keskisormeeni mustelman, mutta eihän hyvistä juhlista selvitä koskaan ilman pieniä ruhjeita.

2. On oltava biisi, yksi biisi, joka saa hetkessä juhlavaihteen päälle. Jos sellaista ei ole, älä lopeta etsimistä ennen kuin löydät. Jennalla on sinulle tällä viikolla muutamia ehdotuksia.

3. Paljetit ovat aina hyvä idea.

4. Älä ota hyvään meininkiin mallia täydellisistä Instagram-otoksista, parhaita bileitä ei tallenneta sosiaaliseen mediaan. Sen sijaan käännä katseesi historiaan: miten eurooppalaisissa hoveissa, 20-luvun salakapakoissa tai Studio 54:ssä juhlittiin? Olen viime aikoina inspiroitunut vanhoista kuvista, joissa Lontoon ja New Yorkin 80-luvun tähdet, taidegalleristit ja seurapiiriperhoset juhlivat. Kaikilla on stailit tukat ja vaatteet, mutta meno on ihanan riehakasta ja paheellista.

5. Kehitä oma salainen juhliinvalmistautumisrituaalisi, joka kohottaa fiiliksen välittömästi. Suosittelen ainakin hampaiden harjausta ja kirkastavaa kasvonaamiota (suosikkini on Tata Harperin Resurfacing Mask). Annetaan vaikuttaa disco-soittolistan soidessa.

6. Mummokalsareiden sijaan laita jalkaan ne pitsipikkarit joita et ikinä raaski käyttää - kyllä, myös vaikka aiot painella kotiin juhlista yksin. Tosin opin juuri viikonloppuna Gilmoren tytöistä, että mistä tahansa asusta tulee juhlava, kun ei laita pikkareita ollenkaan.

7. Jos sinulla on hippavaihe päällä, vältä kaikin keinoin päätymästä osalliseksi jankkaaviin keskusteluihin ja ärhäköihin väittelyihin (ne ovat joidenkin ihmisten käsitys hyvistä bileistä - ok, mutta pois se minusta). Jos et saa ohjattua keskustelua raikkaammille vesille, huuda "tää on mun lempibiisi, sori ihan pakko mennä tanssimaan!!" riippumatta siitä, mikä biisi soi. Poistu paikalta glitterhelma vipattaen äläkä katso takaisin.

8. Kuulin juuri huhusta, jonka mukaan suolakeksien syöminen ehkäisee krapulaa tehokkaasti. Aion testata tämän heti seuraavan tilaisuuden tullen. Itse tosin alan hiljalleen uskoa, että ainoa toimiva tapa ehkäistä krapulaa on olla absolutisti tai 21-vuotias.

9. Tiedätkö sen tyypin, joka ei ehdi bileissä bailata, koska dokumentoi koko ajan kaiken Snapchatiin? Älä ole se tyyppi.

Tällä viikolla starttaamme joulukauden, järkkäämme hygge-bileet, korkkaamme skumpan ja vinkkaamme korkokengistä, joilla jaksaa seistä koko illan. Tervetuloa mukaan!

Teksti: Eeva Kolu
Kuva: Arttu Mustonen

 

Eeva Kolujuhlat