Arkiaamun sankari: Bircher-mysli

Paljaat jalat lattialla, croissantit uunissa, vastajauhetun kahvin tuoksu, ikkunasta tulvii aamun pehmeä valo ja jossain soi sopivan pirteä jazz. Appelsiinin mehu roiskahtaa puristaessa ja koko maailma on avoinna. Tervetuloa, ihana uusi päivä! Ai, eikö sinunkaan tiistaiaamusi alkanut noin? Eh. Se taisikin olla tuoremehumainos.

Arkiaamiaiseen liittyy pari olennaista: sen soisi olevan nopea ja helppo valmistaa sekä suhteellisen terveellinen. Kenties juuri siitä syystä tulee helposti syötyä joka aamu sitä jotain samaa - ennen ensimmäistä kahvikupillista ja kiireessä ihmisen luovuus ei yleensä ole parhaimmillaan.

Tässä yksi vaihtoehto aamuihisi, kuluneen syksyn henkilökohtainen suosikkini bircher-mysli. Ihanan makuinen, aavistuksen ylellinen, täyttävä ja terveellinen. Sen voi (ja se kannattaa) valmistaa jääkaappiin jo edellisenä iltana. Voiko olla helpompaa ja nopeampaa?

Koska säästät leivän voiteluun tai smoothien surrutteluun säästyvän ajan, suositukseni on: laita kello soimaan 5 minuuttia aikaisemmin kuin yleensä. Hae myslikulho jääkaapista, pujahda hetkeksi takaisin peiton alle ja nauti arkiaamiainen sängyssä. Hyvää huomenta, todellakin.

tammi55

tammi55

Bircher-mysli

yksi annos

1/2 kypsä banaani
1 dl kaurahiutaleita
1 rkl chia-siemeniä (voit korvata muilla siemenillä)
2 dl suosimaasi kasvimaitoa (oma suosikkini tässä ohjeessa on kookosjuoma)
1/2 tl kanelia
hyppysellinen aitovaniljajauhetta 1
dl (pakaste)marjoja
aamulla tarjoiluun: kookoslastuja*

*kookoslastuja valmistaa esimerkiksi Urtekram ja niitä myydään isommissa marketeissa ja ekokaupoissa.

Muusaa puolikas banaani aamiaiskulhon pohjalle haarukalla. Sekoita joukkoon kaurahiutaleet ja chia-siemenet. Lisää kasvimaito ja kaneli sekä vanilja ja sekoita. Lisää lopuksi sekaan marjat - pakastemarjoja ei tarvitse sulattaa. Anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Ennen tarjoilua ripottele päälle kookoslastuja.

Teksti ja kuvat: Eeva Kolu