Kanelia, neilikkaa ja punaiset tohvelit - Alkon glögit testissä

Eräänä marraskuun iltana rohkea raati lähti kunnianhimoiseen koitokseen: tarkoituksena oli maistella läpi Alkon glögivalikoima. Raatiin kuului Annika, joka rakastaa glögiä, Mikko, joka vihaa glögiä, Mani, joka juo glögiä kun sitä on tarjolla ja Eeva, jonka mielestä glögi ilman alkoholia on vain kuumaa mehua. Raadille selvisi pian, että Alkossa glögejä on yhteensä 21, joten suojatakseen itseään (tuloksetta, kuten myöhemmin tulisi selviämään) seuraavan aamun päänsäryltä, he päättivät karsia joukosta kuusi kiinnostavaa ja keskenään erilaista vaihtoehtoa. Tästä huolimatta ilma oli sakeana piparintuoksusta ja kattilasta kohoilevista höyryistä.

Tämä on heidän sokerihuuruinen, kanelilta ja neilikalta tuoksuva tahmainen maistelupöytäkirjansa.

650057
650057

GLÖET (12,89 €) - kun et osaa valita, joisitko glögiä vai skumppaa (vinkki: valitse silti vain toinen)

Alkon kuvaus: Puolimakea, keskihapokas, punamarjainen, hennon appelsiininkuorinen, kanelinen, kevyen glögimausteinen, vivahteikas, raikas.

Raadin kuvaus:"Hyi, mikä tää on?""Se on glögiltä maistuva skumppa." “Maku alkaa camparimaisesti, mutta muuttuu eltaantuneeksi.” “Tulee mieleen vadelma-Ofelia ja teini-iän telttaretket. Todella esanssinen.” “Maistuu drinkille, joka on juotu viikko sitten. Ja joka palaa närästyksenä.” “Mut kyllähän mä tän siis juon.” Raadin inhokki!

355797
355797

TÄHTI GLÖGI (luomu, 8,98 €) - tuhtien makujen ystävälle

Alkon kuvaus: Runsaanpunainen, tumman marjainen, joulumausteinen, kevyen pomeranssinen, hennon vaniljainen.

Raadin kuvaus: “Tosi mausteinen tuoksu, paksu. Nenä aukeaa.” “Jo haistelemalla tulee humalaan.” “Paksun mausteinen maku, tosi neilikkainen. Tuhti!” “Tuhti maku, ihanan mausteinen, mutta todella makea. Jos olisi vähemmän sokeria, tämä olisi ihana." “Pitää olla yli 75-vuotias, että tätä juo. Että makuaistit on jo vähän turtuneet.” Testin tuhdein!

661467
661467

DUFVENKROOKS VITVINSGLÖGG (luomu, 7,99 €) - glögien Mariah Carey

Alkon kuvaus: Vaalea, kypsän sitruksinen, hedelmäinen, neilikkainen, kardemummainen, kevyen inkiväärinen.

Raadin kuvaus: "Ihana pullo!" “Aavistus vaniljaa. Manteli, marsipaani. Mikä sen keltaisen rusinan nimi on? Sukaatti?" (toim. huom. keltainen rusina on sultana, sukaatti on sitrus.)“Todella makea, pikku pettymys. Pullo ja väri olivat kauniit, oli suuret odotukset!” “Jos Mariah Carey pitäisi joulujuhlat.” “Mutta maistuu varmasti niille, jotka rakastavat makeampia kuohuviinejä.” Raadin suosikkipullo! (Siis ulkonäöltään.)

676387
676387

BLOSSA VINGLÖGG (7,98 €) - ei niitä roskia sinne lasiin

Alkon kuvaus: Tiilenpunainen, luumuinen, tumman marjainen, joulumausteinen, neilikkainen.

Raadin kuvaus:"Haisee lontoolaiselta joulukaupalta. Oheistuotteena joulutuoksukynttilä ja joulutuoksupotpurri.” “Ihanat, aidon tuoksuiset ja makuiset aromit. Reilusti kanelia ja kardemummaa. Mutta liikaa sokeria.” “Olisi aivan ihana perusglögi, mutta hitsi kun pitää olla niin paljon sokeria.” “Maussa kirsikkaa ja ihanalla tavalla rusinaa. En tajua sitä roskakulttuuria että laitetaan niitä rusinoita ja manteleita sinne lasiin, niin tässä on kivasti ne maut ilman niitä roskia.” “Tää olis tosi hyvä glögi, jos ei olisi joulumausteita eikä sokeria ja jos tää olis kylmä ja jos olis kesä. Eli jos tää olis viina, jossa on koristeena kirsikka.” Aidon tuoksuiset ja makuiset mausteet!

624778
624778

WINTERTAL ORGANIC GLÛHWEIN (luomu, 9,99 €) - punaiset tohvelit after ski -majassa

Alkon kuvaus: Punainen, tumman marjainen, kirsikkainen, karpaloinen, kevyen appelsiininen, mausteinen, hennon kanelinen.

Raadin kuvaus: “Viinillinen, ei kovin mehumainen.” “Ei ole sellainen ärsyttävä sokerisösselö.” “Olis aivan täydellinen laskettelureissun jälkeen. Tai kun on raahannut läppäriä pakkasessa.” "Jälkimaku on aika ihana. Mukava, kotoisa. Maistuu vähän tohvelilta. Sillee positiivisella tavalla.” “Aavistuksen puolukkainen maku. Niin, siks mä ajattelinkin punaisia tohveleita.” Vähiten makea! Halleluja! Raati tykkää!

359837
359837

BLOSSA 16 2016 (13,99 €) - maistuu viskinaisellekin

Alkon kuvaus: Punainen, variksenmarjainen, kevyen mustikkainen, joulumausteinen, hennon savuinen.

Raadin kuvaus: “Ihana tuoksu. Voisin käyttää tän tuoksuista vartalovoidetta. Vahva neilikka. Kaarna.” “Viskin ystävänä tykkään terävästä, vähän savuisesta alkumausta, joka kuitenkin leppeytyy heti.”“Ei yhtään esanssilöllerö. Viina, joka on maustettu jouluisaksi, eli just sellainen kuin glögin kuuluu olla.” “Ei yhtään liian makea.” “Ei yrjöttävän pahaa, mutta en pyytäisi lisää, enkä myöskään aio juoda lisää.” “Nyt meni päähän.” Raadin suosikki!

LOPPUKANEETIT:

Tämä raati oli ilmeisen väärä arvioimaan glögejä, sillä kaikki ovat kuivien juomien ystäviä. Tai sitten markkinoille tarvitaan enemmän glögejä, jotka eivät ole makeita. Joulu kuuluu kaikille, myös hapannaamoille ja kuiville tyypeille!

Toisaalta, onneksi joulunakin voi juoda skumppaa.

Teksti: Eeva Kolu Kuvat: Eeva Kolu ja Alko