Oikeassa paikassa: Paulig Kulma

pauligkulma-2-of-11
pauligkulma-2-of-11

YhteistyössäAsennemedia & Paulig

Eksymme harvoin Kluuviin. Siellä ei paljon muuta näy kuin kärttyisiä taksikuskeja ja luennolle myöhässä juoksevia opiskelijoita. Jatkossa tilanne saattaa muuttua. Alue on saanut uutta happea esimerkiksi juuri avautuneesta Pauligin lippulaivasta Kulmasta. Se yhdistää kahvilan, paahtimon, myymälän ja Barista-instituutin.

Kävimme testaamassa paikan. Mitä jäi mieleen?

pauligkulma-9-of-11
pauligkulma-9-of-11

Syö täällä: Mehevän runsas salaatti. Tervemenoa perustylsä salaattibaari! Paulig Kulman annos on todella monipuolinen yhdistelmä eri tavalla valmistettuja vihanneksia. Perinteisten kanan ja lohen lisäksi salaatin saa myös falafelillä tai nyhtökauralla. Ennustamme tästä uutta vakkari-lounasmestaamme. Tarjonta painottuu raakaherkkuihin, joten gluteeni- tai maitorajoitteisten ei tarvitse tyytyä yhteen vaihtoehtoon. Vitriinissä on myös vino pino perinteistä pullaa.

Juo täällä: Kahvia! Kaikki tarjolla ja myynnissä oleva kahvi paahdetaan paikan päällä. Suosikkikahvinsa löytää niin perinteisen espresson kuin aeropressinkin ystävä. Kahvilaadut on valikoitu ainoastaan Kulmaan, eli näitä kahveja et voi ostaa Alepasta.

pauligkulma-11-of-11
pauligkulma-11-of-11

Kokeile: Kahvidrinkkejä after workilla. Tarjolla on myös skumppaa, kaljaa ja Uuden Muusan lempijuomaa samppanjaa.

Spessua: Paulig Kulmassa on Barista-instituutti, jossa koulutetaan niin ammattilaisia kuin tavallisia kahvisieppojakin. Siellä pääset tutustumaan kahvin saloihin syvemmin.

Lapsi-indeksi: 6/10. Lasten itku häviää kätevästi hälinään. Katutaso houkuttelee rattaiden kanssa, mutta tilassa on ruuhka-aikaan melko ahdasta kulkea.

pauligkulma-1-of-11
pauligkulma-1-of-11

Parrakas mies -indeksi: 6/10. Tatuoituja, parrakkaita miehiä on vähemmän kuin Kallion hifistelykahviloissa, mutta enemmän kuin ydinkeskustan kahviloissa on yleensä totuttu näkemään.

Instagram-indeksi: 8/10. Valaistus on valokuvaamisen hieman haastava, mutta toisaalta erikoiskahvit ja raakakakuthan ovat Instagramin klassikkomatskua.

pauligkulma-7-of-11
pauligkulma-7-of-11
pauligkulma-10-of-11
pauligkulma-10-of-11

Tölläysmahdollisuudet: Erinomaiset. Suuret ikkunat avautuvat Aleksanterinkadulle ja suurin osa istumapaikoista on ikkunan vieressä. Keskeinen sijainti houkuttelee mestoille monenlaista porukkaa: staileja teinejä, lattemammoja, liikkiksiä iäkkäitä pariskuntia ja aasialaisia turisteja. Jos kävelit ohi, näimme sinut.

Olet täällä oikeassa paikassa, jos hyvä kahvi kiinnostaa.

Paulig Kulma, Aleksanterinkatu 9, Helsinki.

pauligkulma-1-of-1
pauligkulma-1-of-1

Teksti: Jenna Kämäräinen & Eeva Kolu Kuvat: Eeva Kolu, Jenna Kämäräinen & Henriikka/Aamukahvilla