Pääsiäispöydän helpoin (ja mämmittömin) jälkkäri

Pidän pääsiäisestä, mutta en pidä mämmistä. Enkä varsinkaan pashasta. On varsin eriskummallista, että kevättä, uutta elämää ja kaikin puolin raikasta menoa juhliva pyhä on saanut kontolleen kaksi niin tunkkaista jälkkäriä. (Tästä mielipiteestä ei sitten yhdenkään perinneruokaseuran pupusen tarvitse vetäistä pääsiäisraetta nenään. Mämmiä mämmin ystäville, meille muille vaikka juustokakkua, ja rauhaa ja rakkautta kaikille!)

Jos pääsiäispöydästäsi puuttuu vielä jälkkäri, tässä yksi varteenotettava vaihtoehto: limettiset juustokakkumaljat. Lime tuo keväistä raikkautta ja ehkä vähän etelän aurinkoakin pääsiäispöytään.

juustokakku-1-of-3.jpg

On totta, että tämä ei ole ihan yhtä helppo jälkkäri kuin kaupan kylmäaltaasta poimittu mämmiloota. Mutta ei tämä nyt kauheasti jälkeen jää. Koska "kakku" tehdään suoraan jälkiruokamaljoihin, et tarvitse liivatetta. Pohjakin syntyy ilman leipomista. Tästä selviää jokainen!

juustokakku-3-of-3.jpg

Helpot limejuustokakkumaljat

(6 kpl)

200 g digestive-keksejä 75 g voita

2 dl kuohukermaa 400 g tuorejuustoa 2 limen kuori ja mehu 1 dl sokeria 2 tl aitoa vaniljasokeria

koristeluun limensiivuja

Jauha keksit muruksi yleiskoneella tai vaikka perunanuijalla. Sulata voi ja sekoita jauhettujen keksien kanssa.

Painele keksi-voiseos 6 pienen jälkiruokamaljan tai juomalasin pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi.

Sekoita keskenään tasaiseksi tuorejuusto, limen kuori ja mehu, sokeri ja vaniljasokeri. Kääntele joukkoon puolet kermavaahdosta. Lusikoi maljoihin keksipohjan päälle ja tasoita pinta.

Anna tekeytyä kelmulla tms. peitettynä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Käytä loppu kermavaahto koristeluun. Lisää vielä koristeeksi ohut limensiivu.

Teksti ja kuvat: Eeva Kolu