Bataatti-kvinoatacot

bataattitacot.jpg

Nämä tacot saivat alkunsa bataatinhimosta ja jääkaapissa lymyilleestä jämäkvinoasta. Autenttista meksikolaista? Ei. Superhyvää? Jep!

Bataatti-kvinoatacot

10 kpl

1 iso bataatti
reilu loraus oliiviöljyä
1/2 tl juustokuminaa
1/2 tl savupaprikajauhetta
suolaa
mustapippuria
1 dl kuivaa kvinoaa (tai n. 2 dl valmiiksi keitettyä)
1 kypsä avokado
(halutessasi lisäproteiiniksi: riivittyä kanaa tai mustapapuja)
nippu korianteria
crème fraîchea
sriracha-kastiketta
1 tuore lime

10 pientä maissitortillaa*

Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Kuori bataatti ja pilko melko pieniksi kuutioiksi. Laita paistonkestävään vuokaan ja lorauta päälle öljyä. Mausta juustokuminalla, savupaprikajauheella, suolalla ja mustapippurilla. Paahda n. 25-30 minuuttia, kunnes reunat ovat reippaasti tummuneet. Voit hämmentää kerran tai pari paahtamisen aikana.

Bataattien paahtuessa valmista quinoa pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa avokado siivuiksi. Silppua korianteri ja leikkaa lime lohkoiksi.

Lämmitä maissitortillat kuumalla valurautapannulla ilman rasvaa, paistamalla 15-20 molemmilta puolilta. (Jos et omista paistinpannua, jonka voi kuumentaa ilman rasvaa, lämmitä tortillat paketin ohjeiden mukaan. Ja tee sen jälkeen visiitti kokkitarvikeliikkeeseen.)

Täytä tortillat paahdetulla bataatilla, kvinoalla ja avokadolla. Lisää päälle crème fraîche, sriracha ja silputtu korianteri. Purista päälle limen mehua juuri ennen tarjoilua.

Jos tacoja jää yli, täytteet ja tortillat voi hyvin lämmittää pannulla seuraavana päivänä.

*aidoista maissitortilloista (vs. kovat taco-kuoret, joita Meksikossa ei tunneta lainkaan) oli juuri puhe kaverin kanssa, joka oli hämmästynyt että niitä edes myydään Suomessa. Niitä löytyy isoista supermarketeista tex mex -osastolta, yleensä sieltä alahyllyltä piilosta 1000 erilaisen vehnätortillan alta. Joskus ne saattavat olla piilotettu gluteenittomien tuotteiden hyllyyn.