Hyvää ystävänpäivää mulle

Yhteistyössä Stockmann, sisältää alekoodin. Kietaisupaita, Samsøe &  Samsøe. Farkut, Filippa K. Kengät, DKNY. Laukku, Coccinelle.

Muistan, kun joskus parikymppisenä julistin ystävälleni, että jos kukkia haluaa, niitä on parasta opetella ostamaan itse. Että romanttisia ja spontaaneja miehiä on oikeasti vain elokuvissa. Siksi minua nauratti, kun näin viime viikolla ratikassa Stockmannin mainoksen: älä jää odottelemaan kukkia, osta itsellesi parempi ystävänpäivälahja. Jep - that's me!

No, nykyään tiedän, että maailma tuppaa näyttäytymään meille sellaisena kuin sen uskomme olevan, joten myönnän myös oman osuuteni valkokangasromanssien vähäisyyteen.

ystis1.jpg
ystis2.jpg

En siis ole enää yhtä kyyninen kuin nuorempana, mutta siihen uskon kyllä edelleen, että elämässä ei kannata liikaa jäädä odottelemaan, että muut ihmiset täyttävät tarpeet tai unelmat. Jos itse ei osaa kohdella itseään hyvin, miten kukaan muukaan voisi osata? Pikkumaljakot, Mica. Laukut, Royal Republiq

Minusta mitään kutkuttavaa ei kannata jättää tekemättä vain koska joku muu ei halua, ehdi tai pääse. Itselleni käännekohta oli, kun lähdin ensimmäistä kertaa lomalle yksin. Silloista poikaystävääni rantalomailu ei voinut vähempää kiinnostaa, eikä kukaan kavereistakaan päässyt mukaan. En ollut pitänyt lomaa viiteen vuoteen, olin raato ja väsynyt ja pelkkä ajatuskin auringosta tuntui niin ihanalta että itketti - mutta vielä enemmän itketti ajatus siitä, että en lähtisi. Varasin siis lennot yhdelle hengelle, pakkasin laukut ja vietin mahtavat pari viikkoa palmun alla. Silloin tajusin, että ei voi olla muiden ihmisten vastuulla pitää huolta siitä, että minun elämäni on kivaa ja mielenkiintoista.

Sittemmin olen reissannut ties missä päin maailmaa yksin, enkä koskaan jätä kiinnostavaa leffaa, näyttelyä tai ravintolaa väliin siksi, että ketään muuta ei kiinnosta.

ystis10.jpg

Muut ihmiset ovat elämän suola eikä kenenkään ole tarkoitus pärjätä yksin, mutta eihän ruokaakaan aleta tekemään lisäämällä ensin suola? Ensin hoidetaan muut jutut, suola tulee lopuksi. (Tämän metaforan teille tarjosi sivupersoonani Eeva Coelho, joka on myös ahkera soppakokki.)Puuvillakimono, Bassetti.

Olen vähän sitä mieltä, että olipa kyse hengen tai materian asioista, muilta ihmisiltä ei voi odottaa sellaista, mitä ei osaa itse itselleen antaa. Jos pitää itseään tyhmänä ja rumana, on aika vaikeaa uskoa, jos joku muu sanoo fiksuksi ja ihanaksi. Jos ei koskaan aseta omia rajojaan, ei kannata yllättyä, jos muut kävelevät niiden yli.

ystis3.jpg

Kun osaamme pitää huolta itsestämme, meidän ei tarvitse myöskään nähdä muita ihmisiä pelastusrenkaina joihin takertua. Heidät voi sen sijaan nähdä ihan vaan ihmisinä, joilla on omat kiinnostavat jutut. Se on aika siistiä. Pilkullinen paita, Selected Femme. Laukku, See by Chloé. 

Ja kun ostaa itse itselleen lahjat merkkipäivinä, ei tarvitse koskaan pettyä. Saan nykyään jokaisena merkkipäivänä lahjan, joka on joko tarpeellinen tai täydellisen mieluinen. Ihmeellistä!

Älkää ymmärtäkö väärin - minua ei haittaisi tippaakaan, jos joku haluaisi yllättää minut riemulomalla Rivieralle ja hukuttaa minut lentomatkalla timantteihin ja samppanjaan. Mutta koska se ei näytä todennäköiseltä suunnitelmalta vielä tälle viikonlopulle, enpä aio sen sijaan istua kotona reikäisissä kalsareissa syömässä homeista näkkäriä.

ystis5.jpg

Viime ystävänpäivänä ostin hienon laventelinvärisen nahkalompakon rispaantuneen harmaan kangaspussukan (kääk) tilalle. Tänä vuonna en tarvitse mitään ihmeempää, joten hankin kimpun ruusuja ja niihin mätsäävän tuoksuvan kylpypommin. Saatanpa juoda lasin samppanjaa, kaverin kanssa tai keskenäni. Se hyvä puoli on siinä, että kun ystävystyy itsensä kanssa, ei ole enää koskaan yksin. Beiget korkkarit, Unisa. Punaiset korkkarit, Aimy. Loaferit, MICHAEL Michael Kors. 

Joten tänä ystävänpäivänä muistapa paitsi kaveriasi tai kullannuppuasi, myös sitä ainoaa tyyppiä josta et koskaan pääse eroon (vinkki: sinä se oot). Toteuta unelma, ihan pieni tai isompikin. Enkä nyt tarkoita vain materiaa, vaikka joskus uudella huulipunalla tai yöpaidalla voikin olla ihmeellisen vahva symbolinen arvo.

ystis7.jpg
ystis11.jpg

Meillä on ällistyttävä määrä tarpeita, jotka jäävät joka päivä kiireiden, muiden miellyttämisen tai muista huolehtimisen jalkoihin. Minulle elämänmullistava juttu on ollut esimerkiksi se, että en enää lue viestejä iltayhdeksän jälkeen - koskipa asia mitä hyvänsä, se saa odottaa huomiseen. Ysistä aamukuuteen on varattu kirjojen lukemiselle, kylpemiselle ja nukkumiselle. Kesti kauan tajuta, että aina ei tarvitse olla tavoitettavissa.Vielä täsmävinkki! Jos haluat muistaa ystäviä - tai itseäsi - pienellä hemmottelulahjalla, suosittelen lämpimästi näitä Whamisan korealaisia sheet maskeja. (Omani aion käyttää sen ruusuisen kylpypommin kera.) Korealaiset naamiot ovat nyt tosi kovaa huutoa, mutta suurin osa niistä sisältää ties mitä epämääräistä. Whamisan naamiot ovat ehtaa luomua ja fermentoidut raaka-aineet tekevät niistä todella tehokkaita.Vaaleanpunainen neule, Filippa K. Platform-tennarit, Superga. 

Ja hei, ystävänpäivän kunniaksi saat 10 % alennuksen yli 50 €:n ostoksista Stockmannin verkkokaupassa, kun käytät koodia UUSIMUUSA10. Voimassa 15.2.2018 saakka. Katso rajoitukset täältä.

Teksti: Eeva Kolu Kuvat: Mikko Rasila & Eeva Kolu