Lisää romantiikkaa

kesa12-1-of-4.jpg

"Sieltä hän saapuu, taas uudessa romanttisessa röyhelömekossa", totesi tuttuni, kun törmäsimme bileissä. Häkellyin. Hetkonen, puhuuko se minusta? Onko minusta tullut joku, joka tunnetaan röyhelömekoista? Summasin äkkiä päässäni kevään tyyliäni ja totesin että kyllä vain, röyhelöissä on löytynyt. 

Olen viime aikoina miettinyt paljon, millainen nainen haluan olla. Jossain vaiheessa tätä prosessia harmaat villapaidat alkoivat tuntua tunkkaisilta. Kun ensimmäistä kertaa vetäisin päälle maata viistävän romanssimekon, tunsin tulleeni kotiin. Olinko koko ajan ollut röyhelönainen vangittuna minimalistin vaatekaapissa?

Olen kulkenut täyden ympyrän. Nuorempana käytin pitsipaitoja ja hörselöhameita, joista luovuin, kun ne alkoivat tuntua ikuiseen pikkutyttöenergiaan jämähtäneiltä. Minä halusin olla aikuinen nainen. Kun taas olin valmis olemaan aikuinen nainen, teki romantiikka paluun vaatekaappiini.

No, aikuisena sitä ymmärtää toki, että asioiden ei  tarvitse olla niin mustavalkoisia. Sitä voi olla yhtenä päivänä askeettinen ja toisena yltäkylläinen. Tai sopivasti molempia samaan aikaan - yksi kesän luottolookeistani on minimalistinen musta mekko yhdistettynä yltiönaiselliseen tuoksuun. (Sama toimii myös farkuilla ja valkoisella t-paidalla.)

kesa12-2-of-4.jpg

Hankittuani kaappiini pari röyhelöasiaa olen myös hiffannut, miksi minimalistisen virtaviivainen pukeutuminen on niin suosittua. Se on helppoa! Röyhelöissä on riskinsä. Sensuellin boheemittaren sijaan look saattaa helposti lipsahtaa väärään suuntaan. Yritän välttää tätä käyttämällä yksinkertaista muistisääntöä:

Näytänkö tässä asussa siltä, että

a. saatan päätyä tanssimaan eteläranskalaiselle laventelipellolle aamuyöllä villien bileiden jälkeen? b. olen menossa juontamaan Kymppitonnia?

Jos vastaus on a, annan palaa. Jos vastaus on b, olen kiitollinen siitä, että olen oppinut minimalistiaikoinani niksin tai pari.

Teksti: Eeva Kolu Kuvat: Jenna Kämäräinen

TyyliEeva Kolu