Nude luo nahkansa

nudetyyli (2 of 5).jpg

Kamelinruskea villasekoitetakki, 129,99€, Lindex. Samansävyinen ribbimekko, 59,99€, H&M. Vaaleat nahkasaappaat, 385 €, Marimekko. Lippis 14,99€, Bik Bok.

Mitä väriä ajattelet, kun joku puhuu vaikka nuden - tai ihon - värisistä korkkareista? Jos olet yhtä ehdollistunut kuin minä, ajattelet vaaleaa beigeä. Vietämme tällä viikolla Uudessa Muusassa ihoviikkoa, ja miettiessämme tyylisisältöä teemaan joku sanoi lauseen ”Mun nude ei ehkä ole sun nude.” Tämä mielessä inspiroiduin etsimään sitä sun nudea, ja ehkä jonkun muunkin.

nudetyyli-1-of-5.jpg

Itselleni on aina ollut vaikeaa pukeutua ruskean sävyihin. Samaan aikaan kun koen esimerkiksi kamelin ylellisyyttä henkiväksi ja arvokkaaksi sävyksi, oma oloni on aina muuttunut oudon värittömäksi pukeutuessani kyseiseen sävyyn. Tämän tyylijutun myötä onnistuin kuitenkin avaamaan jopa omat silmäni ja inspiroiduin ruskean sävyistä toden teolla. Kamelinruskea ribbipoolo, 19,95€, Gina Tricot. Ukkohousut 49,99€, H&M. Nahkasaappaat, 385€, Marimekko. Korvakorut, 120€, Sugar Store.

nudetyyli-4-of-5.jpg
nudetyyli-3-of-5.jpg

Visio on selkeä; jos aion astua laatikkoni ulkopuolelle, teen sen kunnolla tai en ollenkaan. Täällä ei nyt mietitä erisävyisiä beigejä kaulahuiveja, vaan vedetään kamelinruskeat ukkohousut jalkaan ja samansävyinen villakangastakki päälle. Yhdistellään erilaisia materiaaleja ja tekstuureja, nahkaa ja neuletta. Lähdetään kaupungille muina kameleina! Jos henkilökohtaisesti tykkäät kyttyrää pelkästä ajatuksestakin niin ei hätää, mustassahan sanotaan olevan kaikki maailman värit ja valkoinen on periaatteessa tosi vaalea beige.Samettiset rintaliivit, 15€, Monki. Samettitoppi, 19,99€, H&M. Satiininen aamutakki lämpimällä vuorella, 39,99€, Lindex. Korvakorut, 120€, kaulakoru 120€ ja sormus, 90€, Sugar Store.100% kashmirneule, 271€, Soft Goat. Tummanruskea nahkahame, 515€, Iro / Stockmann. Korvakorut, 120€ ja kaulakoru, 120€, Sugar Store. Silmälasit, 319€, Andy Wolf / Opti-Anna. Rintaliivit mallin omat.

Jos ei yhteen sävyyn pukeutuminen päästä varpaisiin kiinnosta, valkkaa sävyt kummastakin ääripäästä, jotta kontrasti säilyy. Nude käsitteenähän sisältää kaikki sävyt kalpeasta roosasta tummanruskeaan.

Mustaa pehmeämpi tummanruskea nahkahame on helppo yhdistellä erilaisiin yläosiin, ja kuten Eeva jo totesikin nahkahame on ehdoton klassikko ja lempivaate-osastoa.

Tämä syksy on itselleni monella tapaa uuden nahan luomista, ja taidanpa ottaa sen ihan kirjaimellisesti.

Teksti ja tyyli: Elina Sarén Kuvat: Eeva Kolu Malli: Sylvia Sene (kiitos!)

TyyliElina Sarén