Sisäpiirin salaisuus: huoliteltu tyyli halvalla

siniteippirulla-941x1024.jpg

Tiedätkö, mitä muotitoimittajat tekevät ennen tärkeää tapaamista tai tapahtumaa? Minä tiedän, koska olen nähnyt sen livenä monta kertaa. Jep, he lisäävät kyllä huuliin punaa ja niskaan niche-hajuvettä. Mutta sitä ennen he ottavat esiin salaisen aseensa: tarrateipin. Todelliset tyyligurut omistavat ainakin kaksi tarrateippirullaa: yksi niistä on kotona ja toinen työpöydällä tai käsilaukussa.

He tarttuvat teippirullaan itsevarmasti ja käyvät itsensä läpi päättäväisin vedoin päästä varpaisiin. He rullaavat neuleensa, housunsa, sukkahousunsa, takkinsa ja joskus myös huivinsa. Lopputulos on virheetön, tietenkin.

Minä katselin vuosikaudet tuota rutiinia vierestä. Käytin tarrateippiä kyllä säännöllisesti kuvauksissa, kun pistin mallin päällä kuvattavia vaatteita kuosiin. Mutta itse kuljin ympäriinsä karvapallona: olkapäilläni roikkui aina irronneita hiuksia ja sukkahousuihini oli tarrautunut nukkapalloja ja pölyä. Très Chic! Varsin viehkeää.

Tämän vuoden alussa tein ryhtiliikkeen ja päätin alkaa käyttää tarrateippiä vähintään joka toinen päivä. Helppokäyttöisin ja kestävin on suomalaisen Sinin teippiharja.

Olen huomannut, että karvaton ja nukaton asu muuttaa olemukseni ja tyylini täysin. Tarrateipin käyttäminen on harvinaisen helppo ja halpa keino näyttää huolitellulta, oli päällä sitten juhlamekko ja korkkarit tai farkut ja talvikengät. Musta keskihintainen neule voi näyttää joko ihan hirveältä halpisrätiltä tai aivan todella ylelliseltä vaatteelta, riippuen siitä, silitetäänkö ja putsataanko se oikein.

Rakastan huoletonta tyyliä, sitä, että jokin osa asusta tai ulkonäöstä on jätetty boheemisti luonnontilaan. Monet ranskattaret jättävät tarkoituksella kasvonsa meikkaamatta, kyntensä lakkaamatta tai hiuksensa hoitamatta. Ihan vain, jotta he eivät näyttäisi liian laitetuilta.

Mutta yksikään heistä ei kopistele ympäri Pariisin katuja kietoituneina irronneisiin hiuksiin tai pölypalloihin. Bien sür que non!

Teksti ja kuvitus: Jenna Kämäräinen
TyyliJenna Kämäräinen