Posts in Kirjat
Rakkaustarinoista kummallisin

Vuonna 1897 kolmen ruotsalaismiestä nousi vetykaasupallon kyytiin tavoitteenaan valloittaa Pohjoisnapa. Leiri ja miesten jäännökset löydettiin yli 30 vuotta myöhemmin pieneltä saarelta. Kuolinhetkellään heillä oli riittävästi muonavarastoja ja ammuksia selviämiseen. Mitä tapahtui?

Read More
KirjatEeva Kolu
Tammikuussa

Vuosi 2018 ei alkanut ihan niin ylväästi kuin olin suunnitellut. Mielikuvissani heräisin uuteen vuoteen levänneenä ja tyytyväisenä, valmiina ryhtymään hommiin ja kirjaamaan tulevan vuoden tavoitteita. Uudenvuodenlupaukseni olisi kirkkaana mielessäni ja katseeni terävä, hartiani kevyet.

Read More
Loppuvuoden lukemisto

Tähän juttuun keräsin listan hiljattain ilmestyneitä romaaneja, jotka olen lukenut tänä syksynä ja joista olen pitänyt. Yritin miettiä erityisesti kirjoja, joita olisi ihana lukea glögimukin kera nojatuolissa tai pyjamaan pukeutuneena joululoman kiireettömänä aamuna.

Read More
KirjatEeva Kolukirjat
Mitä luin tänä kesänä

Olen miettinyt viime aikoina paljon lukemisen merkitystä. Huomasin, miten hyvää runsas lukeminen kesälomalla teki: auttoi rauhoittamaan, hidastamaan elämisen ja ajattelun tahtia. Korjasi kärähtänyttä keskittymiskykyäni ja innosti taas suhtautumaan maailmaan uteliaammin. Mutta ennen kaikkea olen pohtinut lukemisen merkitystä maailmalle.

Read More