Posts in Koti
Jotain ihanaa ilmassa

Aromadiffuuserini herättää aina ihmisten mielenkiinnon, kun luonani käy vieraita tai kun pömpeli vilahtaa Instagramin videossa.

Kun alunperin innostuin aromaterapiasta, päätin olla hankkimatta diffuuseria, koska haluan minimoida vempaimien ja johtojen määrän kotonani. Eteeristen öljyjen maailma imaisi kuitenkin äkkiä mukanaan.

Read More
Keltaisen kaipuu

Mimosat ja lumisade, pääsiäinen 2018. Joka ikinen kevät se tapahtuu - ihmisen on saatava ympäröidä itsensä keltaisella. Mitä pidempään lämpö antaa itseään odottaa ja mitä turhauttavampi takatalvi, sitä suurempi on himo, ei vaan tarve, keltaiselle.

Read More
Pidä huolta

Ennen vihersisustin jotakuinkin näin: ostin kassillisen viherkasveja, laitoin ne kivoihin ruukkuihin, kastelin kun muistin. Ennemmin tai myöhemmin kasvit kuolivat, väistämättä ja aina. Sitten ostin uudet.

Read More
Hyvää ystävänpäivää mulle

Muistan, kun joskus parikymppisenä julistin ystävälleni, että jos kukkia haluaa, niitä on parasta opetella ostamaan itse. Että romanttisia ja spontaaneja miehiä on oikeasti vain elokuvissa. Siksi minua nauratti, kun näin ratikassa Stockmannin mainoksen: älä jää odottelemaan kukkia, osta itsellesi parempi ystävänpäivälahja. Jep - that's me!

Read More
Tammikuussa

Vuosi 2018 ei alkanut ihan niin ylväästi kuin olin suunnitellut. Mielikuvissani heräisin uuteen vuoteen levänneenä ja tyytyväisenä, valmiina ryhtymään hommiin ja kirjaamaan tulevan vuoden tavoitteita. Uudenvuodenlupaukseni olisi kirkkaana mielessäni ja katseeni terävä, hartiani kevyet.

Read More
Eteerinen hurahdus

Maailma on kyllä silviisii ihmeellinen, että aina sitä vain löytyy jotain uutta, johon hurahtaa. Itselleni yhä useammin se näyttää olevan jotain ikivanhaa, joka tulee tavalla tai toisella luonnosta. Keramiikan, kukka-asetelmien ja juurileivonnan jatkeeksi harrastuslistalleni ovat nimittäin nyt liittyneet eteeriset öljyt. Tuoksut ovat minulle tärkeä osa sisustusta - eivät ehkä yhtä olennainen kuin sohva, mutta sanotaan että yhtä olennainen kuin viherkasvit. Niin pienellä asialla voi muuttaa huoneen tunnelmaa... ja itse asiassa myös omaa mielialaansa.

Read More
Lahjaidea: Parempi arki

Annan vain yhdenlaisia lahjoja: sellaisia, joiden tiedän parantavan saajansa arkea.  Kaikki tuttuni yrittävät nykyään karsia turhaa tavaraa, joten en halua kantaa korttani krääsäkekoon. Haluan antaa lahjoja, jotka joko katoavat saajansa kaapeista (kuten viiniä, kukkia tai hyvää oliiviöljyä) tai toisaalta ilahduttavat vielä pitkään joulun tai synttäreiden jälkeenkin.

Read More
Juhlakuukauden kattaus

Suomen suuren juhlan ja ihan vain yleisen jouluhuuman kunniaksi suunnittelimme Emmi-Liian kanssa simppelin, mutta ihanan talvibrunssin. Tarjolla on jouluversio mimosasta sekä köyhiä ritareita suolaisella ja makealla täytteellä. Ja tietenkin ideoita kattaukseen ja koristeluun, eihän tässä nyt mitään ihan tavanomaista kuukautta vietetä. 

Read More
Kuusi kuukautta ilman kotia

Löysin tulevan kotini. Kodin isolla K:lla. Asunnon, joka kuiskasi korvaani täällä kaikki vihdoin alkaa.  Se oli toukokuussa. Rakkaani on nimittäin vaikeasti saavutettavaa sorttia. Olen siitä asti odottanut sitä päivää, kun saan avata oven ja huutaa: HONEY I'M HOME!

Read More
Koti, AjatuksiaEeva Kolu