Posts in Ajatuksia
Uusikuu

Eilisaamun joogatunnilla ohjaajamme mainitsi, että illalla olisi uusikuu. (Katsoin äsken sääasemalta, että kyllä vain, kuu on tällä hetkellä 14 tuntia vanha.)

Puutarhurit tietävät, että uudenkuun jälkeen on aika istuttaa uutta. Edesmenneen pappani, maanviljelijän, sanoin: no ei kai se kukkaan alakuulla kylvä.


Read More
AjatuksiaEeva Kolu
Aivot ja kädet

Bongasin vähän aikaa sitten Facebook-kirppikseltä Ay Illuminaten vanhan Z5-valaisimen rungon. Viikonloppuna pistimme äitini kanssa ateljeen pystyyn ja kunnostimme valaisimen takaisin arvoonsa.

Valaisin oli kokenut kovia, mikä lie sen tarina.

Read More
Hyvinvointi, Ajatuksia, KotiEeva Kolu
Vakaa mutta kevyt

On siis  virallisesti kesän viimeinen päivä.

Pakkasin tänään hellemekot ja sandaalit odottamaan ensi vuotta. Vaihdan korikassin nahkalaukkuun.

Ajattelin, etten olisi vielä valmis luopumaan kaikkien aikojen kesästä, mutta olo on levollinen, ehkä vähän helpottunutkin.

Read More
AjatuksiaEeva Kolu
Practice

Pidän englannin kielen sanasta practice. Se voi nimittäin tarkoittaa sekä harjoitusta että käytäntöä. 

Mietin sitä aamulla, kun heräsin huonolla fiiliksellä, joka oli kantanut aamuun edellisillasta saakka. En tiennyt mikä vaivasi, mutta tiesin, että en halua käyttää toista päivää huonossa fiiliksessä vellomiseen. 

Read More
Bon appétit ja amen

Pari vuotta sitten ollessani Santiago de Compostelan vaelluksella päädyin samaan majataloon nelihenkisen amerikkalaisseurueen kanssa. Illalla kokkasimme majatalon keittiössä samaan aikaan illallisiamme ja istuimme samaan pöytään. 

Read More
Kun elämä antaa hyvää

Olen viettänyt elämäni kesää. 

Lojunut kallioilla, pulahdellut uimaan, juhlinut (kirjaimellisesti) ulkona aamuyöhön, lukenut kirjan toisensa perään. Hyvät sattumukset ovat seuranneet toisiaan.

Read More
AjatuksiaEeva Kolu
Puhtaalta pöydältä

Olen sanonut tämän varmasti ennenkin ja tulen sanomaan vielä lukuisia kertoja (luultavasti vielä kuolinvuoteellanikin huudan tätä): 

Kun asiat tuntuvat vaikeilta, raskailta, takkuisilta, tahmaisilta: yksinkertaistaminen on aina oikea ratkaisu.

Read More
AjatuksiaEeva Kolu
Valitse kolme

Alkukesän energia on ollut hähmäinen ja mähmäinen. Olen koko ajan ollut aikeissa ryhtyä, ihan kohta... en vain tiedä mihin. Ajelehtinut, mutta huomannut että virta ei vie. Ei kuljeta oikein mihinkään.

Read More
Minkälainen homma

Kun jokin asia tai ihminen osuu tutkaani kerran tai kaksi, saatan laittaa sen merkille, mutta en miettiä sitä sen enempää. Sen sijaan kolmas kerta saa minut jo ajattelemaan, että universumi yrittää kääntää huomioni johonkin.

Read More
AjatuksiaEeva Kolu
Rakkaus vai houkutus

Olen ollut viime aikoina niin uppoutunut kirjoihini ja omiin tutkimuksiini, että en ole juurikaan seurannut mitä populaarikulttuurissa tapahtuu. Yhtenä yönä en millään saanut unta, joten päätin selvittää mistä olin jäänyt paitsi tv-rintamalla. Ah, Temptation Island, ihanaa!

Read More
Rakkautta vain

Heräsin. Katsoin peiliin. Sieltä katsoivat takaisin silmäpussit ja aknearvet, joiden seuraksi oli ilmestynyt yön aikana pari uutta näppyä. Odotin ääntä. Se ei sanoisi siishyihelvettimitenvoiollanoinhirvee, koska sen äänen olen vaientanut lopullisesti. (Työvoitto!)

Read More