Isäni rakkaus

Jenna Kämäräinen

Isäni on lempeä, herkkä, antelias mies.

Kun minulla on vaikeaa, hän kirjoittaa pitkiä kannustavia viestejä. Kun rahani ovat lopussa, hän lainaa tarvittavan summan. Kun muutto alkaa ahdistaa, hän pakkaa auton ja saapuu äidin kanssa samana iltana paikalle, termoskannu ja eväsleivät mukanaan.

Isän mielestä olen täydellinen. Olen tiennyt ja tuntenut sen aina.

Silloin tällöin luen isäni tsemppiviestejä työpaikalla ääneen. Kerran sain isiltä ytimekkään viestin: “Muista, että OOT PARAS!”

Yksi työtovereistani ihmetteli sen jälkeen ääneen: “Miten susta ei oo tullut itsekästä lellikakaraa? Tota taustaa vasten oot yllättävän epäitsekäs ja tasapainoinen.”

Ehkä siinä ei ole mitään yllättävää. Kun saa paljon rakkautta, tilaa ja hyväksyntää, on harvinaisen helppoa antaa sitä myös muille.

Minun ja isäni välit ovat mutkattomat. Uskon, että juuri siksi suhteeni myös muihin miehiin on mutkaton.

Oletan, että miesten seurassa minun on helppoa ja leppoista olla. Että minut hyväksytään juuri sellaisena kuin olen. Että minusta pidetään. Että joskus minua jopa palvotaan. Että olen turvassa.

Isäni ansiosta pidän lempeistä, rauhallisista miehistä. Niistä, jotka antavat muiden puhua. Niistä, jotka tekevät puolitutuille palveluksia vastalahjaa odottamatta. Niistä, joille perhe on tärkein asia maailmassa.

Isä on aina siivonnut ja tehnyt ruokaa. Siksi en leiki supernaista, joka siivoaa töiden jälkeen yksin kodin ja laittaa ruuan pöytään.

Isä ei ole koskaan kritisoinut minua. Siksi olen sanonut soromnoo miehille, jotka ovat heti kättelyssä löytäneet luonteestani tai ulkonäöstäni paljon parannettavaa.

Isäni on hemmotteleva ja hyväntahtoinen. Siksi minun on helppoa uskoa armolliseen Taivaan Iskään, joka haluaa antaa elämääni pelkkää parasta.

Sen vuoksi haluan sanoa kaikille tyttölasten isille, nykyisille ja tuleville: Ylistäkää tyttäriänne niin paljon kuin vain osaatte. Ja vähän sen ylikin. Ette voi palvoa lapsianne piloille.

Ja omalle isälleni haluan sanoa: Teit hyvin. Kiitos.

Teksti: Jenna Kämäräinen
Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.