Rakas muusa: Miksi kielisuudelmat vaihtuvat pikku pusuihin?

Uusi Muusa toimitus

Rakas muusa: Miksi pitkässä suhteessa intohimoinen suutelu vaihtuu pikku pusutteluun?

Katsoessaan norjalaissarja Skamia moni tajuaa, kuinka pienen osan omasta ajastaan viettää toisen ihmisen huuliin liimautuneena. Sarjan päähahmot, teinejä kun ovat, imuttelevat ihan joka käänteessä. Joissakin kohtauksissa dialogia ei tarvita ollenkaan. Pelkkä suutelu riittää.

Ikä ei kuitenkaan ole ainoa selitys sille, miksi intohimoinen, huulet puuduttava, koko keholla tapahtuva suutelointi ei ole jokapäiväinen, ei edes jokaviikkoinen osa useimpien elämää. Ei edes niiden, jotka ovat parisuhteessa. Itse asiassa, ei varsinkaan niiden. Näyttää nimittäin siltä, että viimeistään kolmen vuoden seurustelun jälkeen suutelukäyrä laskee jyrkästi. Kielet pysyvät suussa, kädet omalla puolella. Vain huulien kärki koskettaa. Kuuluu pieni muisk-ääni. Suutelu on vaihtunut pusutteluun.

Niin, miksi? Yksi syy on se, että muukin läheisyys muuttuu. Latautunut koskettelu vaihtuu rentoon kainalossa loikoiluun. Katsekontakti kädestä pitelyyn. Seksi yhteiseen Netflix-putkeen. No niin, seksi mainittu! Se taitaakin olla suurin syy suutelun säännöstelylle pitkässä suhteessa. Monet parisuhteessa elävät alkavat mieltää suutelun ainoastaan seksin alkuspiikkinä. Kun kieli on pelissä ja keho lähellä toista, tuntuu kuin viestisi: Täältä tullaan! Ja jos sellaisia fiiliksiä ei ole, ei myöskään viitsi suudella. Ettei katsos tule johdattaneeksi toista harhaan.

Se on aika sääli. Suutelu on nimittäin seksistä irrallinen konsepti, oma taiteen muotonsa. Se on kaunis laji, joka kannattaa pitää elossa. Sillä toisin kuin seksi, suutelu onnistuu lähes aina. Se on lämmintä. Se on kuumaa. Se on rentouttavaa. Se on energisöivää. Se on meditaatiota. Se on kasvojumppaa. Se on sanalla sanoen upeaa. Niin upeaa, ettei sitä kannata koskaan ottaa pois vakio-ohjelmistosta. Jos se on jo ehditty karsia pois, on aika kutsua koolle teatterin hallitus ja keskustella suutelun palauttamisesta shown pääesiintyjäksi. (Myös Skamin katsominen yhdessä voi auttaa.)

Copyright © 2018 2018. All rights reserved.
Proudly powered by 2018. Theme 2018 made by FitWP.